Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισκέπτεται hotspots στην Ελλάδα- Εκκενώνεται μέχρι τη Δευτέρα το Ελληνικό

Πολυμελής αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα από τις 22 – 25 Μαΐου 2017.

 Οι ευρωβουλευτές, στο πλαίσιο αυτής της διερευνητικής αποστολής του ΕΚ, θα επισκεφθούν κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών (hotspots) στην Αττική, καθώς και στα νησιά του Αιγαίου, στην Κω και στη Λέσβο. Επίσης, η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και εκπροσώπους διεθνών ΜΚΟ που ασχολούνται με τα θέματα ασύλου.

 Στο τέλος της επίσκεψης εργασίας, την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 και ώρα 11.30,  οι ευρωβουλευτές θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα).

Εκκενώνεται μέχρι τη Δευτερα το Ελληνικό

Ιδιαίτερη κινητικότητα σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Ελληνικό όπου, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», έχει προγραμματιστεί εκκένωση από πρόσφυγες μέχρι τη Δευτέρα και κλείσιμο της δομής.

Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν επιβεβαιώνουν ότι ο σχεδιασμός έχει ορίζοντα τη Δευτέρα, σημειώνουν όμως ότι επίκειται το κλείσιμο της δομής και επισημαίνουν ότι θα προηγηθεί αναλυτική ενημέρωση των προσφύγων για το πού θα μεταφερθούν.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη μεταφορά των προσφύγων σε καμπ που βρίσκονται «κοντά στην Αττική», όρος που περιλαμβάνει δομές που βρίσκονται σε απόσταση μιας ώρας οδικώς από την Αττική και χρησιμοποιείται μάλλον με μια διασταλτική αντίληψη του χώρου και του χρόνου, προκειμένου να διασκεδαστεί η αγωνία των προσφύγων.

Αρκετοί πρόσφυγες έχουν αναπτύξει δεσμούς με την ευρύτερη περιοχή της Αττικής μετά από περισσότερο από έναν χρόνο που ζουν στο Ελληνικό και δεν θέλουν να διακοπεί βίαια η καθημερινότητά τους, καθώς η μεταφορά τους εκτός Αττικής θα σημαίνει ότι μπορεί να χάσουν, όσοι έχουν βρει, τις δουλειές τους ή να σταματήσει η φοίτηση των παιδιών τους στο διαπολιτισμικό σχολείο Ελληνικού.

Πηγές του υπουργείου επισημαίνουν ότι αν υπάρχουν κενές θέσεις σε δομές της Αττικής, θα καλυφθούν από τους πρόσφυγες του Ελληνικού, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσουν αν υφίστανται τέτοιες.

Οι πρόσφυγες του Ελληνικού έχουν ενημερωθεί ότι θα μεταφερθούν στη νέα δομή φιλοξενίας του ΔΟΜ σε παλιό εργοστάσιο στη βιομηχανική ζώνη της Θήβας, λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η συγκεκριμένη δομή δεν είναι ακόμα έτοιμη και σχεδιάζεται η παράδοσή της στο τέλος του μήνα ή στα μέσα Ιουνίου.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment