Γενική απεργία: Κινητοποίηση των συμβασιούχων του Δήμου & απεργιακές συγκεντρώσεις στις πλατείες της Λαμίας (φωτο)

Με   συγκέντρωση  διαμαρτυρίας των εργαζομένων συμβασιούχων στην καθαριότητα  οι οποίοι  ζουν κάτω από καθεστώς ιδιότυπης  εργασιακής ομηρείας, ξεκίνησαν οι σημερινές κινητοποιήσεις στη Λαμία. Οι συμβασιούχοι του Δήμου Λαμιέων συγκεντρώθηκαν έξω από τα Δικαστήρια   όπου εκδικάζονταν   τα   ασφαλιστικά  μέτρα μετά τη μήνυση που κατέθεσαν  κατά του Δήμου, αφού παραμένουν απλήρωτοι για πέντε  μήνες.  Στο πλευρό των συμβασιούχων καθαριότητας βρέθηκαν  ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης   και όλες οι δημοτικές παρατάξεις καθώς και ο Σύλλογος των μόνιμων υπαλλήλων  του Δήμου Λαμίας

Στα πλαίσια της σημερινης πανεργατικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα νέα μνημονιακά μέτρα στη Βουλή πραγματοποιήθηκαν  και οι προγραμματισμένες  απεργιακές συγκεντρώσεις.

 Στη Λαμία των 2 εργατικών Κέντρων είχαμε 3 απεργιακές συγκεντρώσεις   αλλά  η συμμετοχή των εργαζομένων  συνταξιούχων και επαγγελματιών σε όλες τις συγκεντρώσεις ήταν κατώτερη των περιστάσεων χωρίς γι αυτό να ευθύνεται βεβαια ο βροχερός  καιρός.  Δεν έλειψαν κι αυτοί που περιφέρονταν  αμήχανα  μεταξύ των πλατειών μη μπορώντας να επιλέξουν  συγκέντρωση,   σε μια συγκυρία που ένα ενωτικό, μαζικό μέτωπο αντίστασης  των εργαζομένων είναι  όσο ποτέ αναγκαίο..

Μικρή η συμμετοχή στην  «ανεξαρτητη, ταξική  απεργιακή συγκέντρωση» στην πλατεία Ελευθερίας   που κάλεσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μαζικότερη η συγκέντρωση στην  Πλατεία Πάρκου όπου  βρέθηκαν  το  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας με την συμμετοχή των αγροτικών συλλόγων του Μπλόκου της Ανθήλης , την ΟΓΕ, συνδικάτα της  δύναμης  του ΠΑΜΕ και  ομοσπονδίες των συνταξιούχων  ενω το παρόν έδωσαν και οι πρόσφατα απολυμένοι της «Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας».   Κεντρικός Ομιλητής της Εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Μετάλλου Φθιώτιδας  Πάνος Πολίτης . Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης με συνθήματα ενάντια στα νεα μνημονιακά μέτρα  και την κυβερνητική πολιτική λιτότητας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Διάκου  συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο ΠΕ Φθιώτιδας, φοροτεχνικοί ,  ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας , η Ομοσπονδία ΕΒΕ Φθιώτιδας,    ενώ τον τόνο έδωσαν οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα του Δήμου Λαμιέων. Στις  τοποθετήσεις των εκπροσώπων έγινε αναφορά στα νέα  δυσβάσταχτα μέτρα που προωθεί προς ψήφιση  η Κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ  στη Βουλή , στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες,  στο φορολογικό και στο θέμα  της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δείτε εικόνες  από τις σημερινές κινητοποιήσεις

ΠΛΑΤΕΊΑ ΠΑΡΚΟΥ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

απεργίααπεργία απεργίαOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA                                ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ

απεργίαOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 γενική απεργία

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment