Να καταψηφίσουν το πολυνομσχέδιο καλεί τους βουλευτές η Ομοσπονδία ΕΒΕ Φθιώτιδας

Επιστολή προς τους βουλευτές του Νομού  απέστειλε η Ομοσπονδία ΕΒΕ Φθιώτιδας με την οποία τους καλούν να  καταψηφίσουν » ακολουθώντας τη συνείδηση τους» στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που καταργεί την Κυριακάτικη αργία και  βάζει νέα  δυσβάστακτη βάρη και θα σημάνει  το τέλος  της μικρής και μεσαίας επιχείρησης .

 Το κείμενο της επιστολής: 

Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές,

Ενόψει συζήτησης του Νομοσχεδίου που αφορά στους κανόνες  ρύθμισης της αγοράς και στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής, θέλουμε να σας θέσουμε υπόψη τα παρακάτω:

Α)  Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ν. Φθιώτιδας  σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου  στις 11-05-2017, τάσσεται ομόφωνα κατά της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου.

Β)  Η ΓΣΕΒΕΕ, το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και τα Ινστιτούτα Μελετών και Ερευνών με τεκμηριωμένες  μελέτες και προτάσεις, έχουν θέσει υπόψη των αρμοδίων Υπουργείων τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η πιθανή ψήφιση αυτού του Νομοσχεδίου, μελέτες οι οποίες συνεπικουρούνται  και από Ευρωπαϊκά αντίστοιχα όργανα ερευνών, αλλά και συμπεράσματα χωρών που εφήρμοσαν αντίστοιχες νομοθεσίες.

Γ) Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι μια τέτοια απόφαση θα σημάνει το τέλος των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες ως σήμερα κατά κοινή αποδοχή  στήριξαν την Ελληνική Οικονομία.

Δ)   Πέραν των οικονομικών επιπτώσεων και του αφανισμού της πλειονότητας  των επιχειρήσεων, επ΄ ωφελεία μόνον των Υπεραγορών, πρέπει να σας προβληματίσει σοβαρά και η κοινωνική διάσταση του ζητήματος, καθώς θεωρούμε ότι οι πρακτικές αυτές οδηγούν σε πλήρη διάλυση του κοινωνικού μας ιστού, της οικογενειακής  δομής και έρχονται και σε ευθεία αντίθεση με τα ήθη – έθιμα – παραδόσεις και ΠΙΣΤΕΥΩ της Ελληνικής Κοινωνίας.

Ε) Εκτός από το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, υπάρχουν και τα γενικότερα προβλήματα που βιώνουν όλοι οι επαγγελματίες, όπως οι αυξημένες επιβαρύνσεις στο ασφαλιστικό, η αύξηση του ΦΠΑ, η μείωση του κύκλου εργασιών και κατανάλωσης, το φορολογικό και πολλά άλλα που δυσχεραίνουν  τη θέση των επαγγελματιών.

ΣΤ) Σας καλούμε με την παρούσα, αυτή τη φορά να ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ και να καταψηφίσετε το σχετικό νομοσχέδιο , ακολουθώντας την  συνείδησή σας, η οποία είμαστε βέβαιοι ότι είναι στην ίδια κατεύθυνση  με την άποψή μας.

Ζ)  Το κομματικό σας καθήκον δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπερισχύσει του Εθνικού και Κοινωνικού σας καθήκοντος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                        Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας

               Ελευθέριος Μπράζας                                 Κωνσταντίνος Μπέλλης

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment