Σχετικά με το δίκτυο άρδευσης του Ξηριά Λαμίας. Tου Γιώργου Καλλιώρα

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται τεράστιες γεωγραφικές –γεωλογικές αλλαγές στον Ξεριά Λαμίας. Οι πολύ δυνατές βροχές που με την σειρά τους φέρνουν τεράστιες φερτές ύλες από την περιοχή της Όθρυς έχουν αλλάξει τελείως το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής.

Όπως θα δούμε παρακάτω στις φωτογραφίες όλα δείχνουν ότι όλη η μανία της φύσης έχει πέσει πάνω στο σημείο που είναι η αφετηρία του δικτύου άρδευσης και η περιοχή έχει γίνει αγνώριστη. Τον τελευταίο χρόνο το δίκτυο άρδευσης , λόγο των δυσμενών καιρικών συνθηκών έχει καταστραφεί πέντε φόρες. Η αφετηρία του δικτύου καταστρέφεται τελείως, σε κάποια σημεία κλείνει και σε άλλα λόγω των πολλών νερών τα τοιχία σπάζουν με αποτέλεσμα να είναι εντελώς εκτός λειτουργίας. Η αποκατάσταση των βλαβών του δικτύου μέχρι στιγμής γίνεται με προσωπική εργασία των άμεσα ενδιαφερόμενων. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι το συγκεκριμένο δίκτυο είναι πολύ παλιάς κατασκευής και τεχνολογίας και δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των σύγχρονων καλλιεργειών. Το συγκεκριμένο δίκτυο άρδευσης τροφοδοτεί γύρω στα πεντακόσια με εξακόσια στρέμματα με ελιές και περιβόλια.


Πρέπει να τονίσουμε ότι ο χώρος δίπλα από το δίκτυο άρδευσης χρησιμοποιείται καθημερινά από δεκάδες, εκδρομείς και πεζοπόρους σαν χώρος πεζοπορία. Κάθε φορά που καταστρέφεται το δίκτυο άρδευσης καταστρέφεται και το μονοπάτι των περιπατητών δίπλα από το δίκτυο.
Για την αποκατάσταση της βλάβης του δικτύου άρδευσης η την ολική αντικατάσταση του στην παραπάνω περιοχή απαιτείται η άμεση επέμβαση από ειδικό συνεργείο του Δήμου Λαμίας το οποίο θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment