Το τελεσίγραφο των δανειστών για τους e-πλειστηριασμούς και το πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ

Την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ως προϋπόθεση για να κλείσει στην ώρα της η 3η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος βάζουν οι δανειστές. Eurogroup, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ΔΝΤ έχουν στείλει  σαφή μηνύματα  ορίζοντας τελευταία προθεσμία την 30η Νοεμβρίου.

 Πρόκειται για το μέτρο με το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος στα ανοιχτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης που η κυβέρνηση θα πρέπει να κλεισει  ώς τις 27 του μήνα, που επιστρέφουν οι επικεφαλής των δανειστών στην Αθήνα . Για την ώρα το καλάθι με τις εκκρεμότητες είναι γεμάτο. Από τα «κόκκινα» δάνεια και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς μέχρι την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, τον ΦΠΑ στα 32 νησιά του Αιγαίου, τις μισθώσεις μέσω Airbnb,  τα οικογενειακά επιδόματα και πολλά άλλα. Ο στόχος  είναι τεχνική συμφωνία, μέχρι και την επόμενη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 4 Δεκεμβρίου.

Ας σημειωθεί οτι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί  που υποτίθεται ότι θα βοηθούσαν να παρακαμφθούν οι αντιδράσεις του κινήματος θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο. Οι αντιδράσεις των πολιτών στα ειρηνοδικεια της χώρας και η  συνεχιζόμενη αποχή  των συμβολαιογράφων εμπόδισε  μέχρι στιγμής να ζήσουμε και στην Ελλάδα με κυβέρνηση της «Αριστεράς»  σκηνές  Ισπανίας με πρωτοφανείς εξώσεις που έχουν καταγραφεί σαν «μαύρη σελίδα» για τη χώρα.

Το τελεσίγραφο των δανειστών είναι πλέον σαφές  με το κλείσιμο της αξιολόγησης  να μπαίνει αναγκαστικά προϋπόθεση για την δυνατότητα παραμονής στην εξουσία για  την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.

Τούτων δεδομένων  στριμωγμένη η  κυβέρνηση  προσπαθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά  τα επώδυνα μέτρα που έχει αποφασίσει όπως η ποινικοποίηση του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μελετά ακόμη και την παράνομη διενέργεια των πλειστηριασμών παρακάμπτοντας  τους συμβολαιογράφους αν οι τελευταίοι επιμείνουν  στην αποχή.

Στην κατεύθυνση αυτή και το σημερινό πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ με τίτλο:

Κωδικός « κυνήγι» για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Η κυβέρνηση δεν θα διακινδυνεύσει την τρίτη αξιολόγηση – «Μπρα ντε φερ» για τα οικογενειακά επιδόματα.  

Ένα δημοσίευμα που προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον πραγματικό κίνδυνο ακόμη και για την πρώτη κατοικία  οικονομικά αδύναμων νοικοκυριών    μιλώντας  για «μεγαλομεγμπαχτατζήδες» που βάζουν σε κίνδυνο τα stress-test των τραπεζών, και χαρακτηρίζει  «εγκλήματα» που θα  τιμωρούνται αυτεπάγγελτα την παρεμπόδιση των κατασχέσεων. Είναι σαφές ότι το δημοσίευμα  απευθύνεται  τόσο  στην  κοινωνία όσο  και  εσωκομματικά για να κάμψει πιθανές αντιδράσεις,  επιβεβαιώνοντας με δραματικό τρόπο  ότι ο δρόμος για την έξοδο από τα μνημόνια που επικαλείται η κυβέρνηση περνά  πάνω από  μια ισοπεδωμένη κοινωνία .

 Στο άρθρο που υπογράφει ο  Γιάννης Αγουρίδης μεταξύ άλλων αναφέρεται χαρακτηριστικά:  Είναι πέρα από σαφές πως η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να θέσει σε κίνδυνο την έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης….Ως εκ τούτου κρίθηκε σημαντικό να διενεργούνται οι πλειστηριασμοί σε έναν χώρο ασφαλή για τους συμβολαιογράφους, ώστε να πεισθούν να αναστείλουν την αποχή από τα καθήκοντά τους πριν από την 31η Δεκεμβρίου. Στην κατεύθυνση αυτή το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε σειρά μέτρων για την προστασία των συμβολαιογράφων, όπως η αυτεπάγγελτη δίωξη για τα εις βάρος τους εγκλήματα….

Η ΑΥΓΗ No.8039_1

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

1 comment

  1. ΔΙΚ

    ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ..

Leave a comment