Έκλεισε η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο με τους θεσμούς- Κόβονται συντάξεις, αφορολόγητο

Την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) με τους θεσμούς για την δ’ αξιολόγηση ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τις  τελικές διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των κλιμακίων.

Ο υπουργός ανέφερε παράλληλα ότι στο Eurogroup της προσεχούς Πέμπτης  όπου θα επικυρωθεί η συμφωνία, θα υπάρξουν επιπλέον στοιχεία για τις συζητήσεις σχετικά με τη διευθέτηση του χρέους, ενώ στις 21 Ιουνίου θα συζητηθεί και η μεταμνημονιακή εποπτεία.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος,  «τα ζητήματα που θεωρούσαμε ως αγκάθια, θεωρούμε ότι λύθηκαν με έναν τρόπο ικανοποιητικό για την ελληνική πλευρά. Προφανώς σε μερικά πράγματα έπρεπε να βάλουμε και εμείς λίγο νερό στο κρασί μας, αλλά γενικά θεωρώ ότι η συζήτηση έγινε πολύ δημιουργικά και επί της ουσίας. Στα πιο πολλά σημεία είμαι ευχαριστημένος».

Κόβονται συντάξεις αφορολόγητο, ΕΝΦΙΑ με τις νέες αντικειμενικές

Σύμφωνα με πληροφορίες έως τις 15 Ιουνίου θα κατατεθεί στην Βουλή πολυνομοσχέδιο, που θα κλείνει οριστικά τουλάχιστον 78 από το 88 προαπαιτούμενα της τετάρτης αξιολόγησης.

Να σημειωθεί  ότι  δεν αποφεύγεται η περικοπή των συντάξεων από την 1.1.2019, όπως η κυβέρνηση ευελπιστούσε, καθώς και η μείωση  του αφορολόγητου από 1.1.2020.

«Τα συμφωνημένα θα τηρηθούν», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος μετά την συνάντηση με τους θεσμούς

Ετσι, οι παλαιοί συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να κόβονται κατά ποσοστό ώς 18% από 1/1/2019. Η μείωση του αφορολογήτου θα ακολουθήσει κανονικά, από 1/1/2020, όπως προβλέπει ο νόμος, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο,

 Επίσης, στη συμφωνία είναι και το θέμα των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων και, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, ο ΕΝΦΙΑ εφέτος θα υπολογιστεί με τις νέες τιμές.

Πληροφορίες ΑΜΕ-ΑΠΕ

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment