Ένα πολυνομοσχέδιο τα κρίνει όλα! Ποια τα προαπαιτούμενα – Ποιο το απόλυτο στοίχημα

Στην τελική ευθεία μπαίνει η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με όλα τα προαπαιτούμενα – Κατατίθεται την Τρίτη και ακολουθούν επιτροπές και συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής –

Σύμφωνα με τους τελευταίους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του επείγοντος  και αναμένεται να έχει γίνει νόμος του κράτους την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου

– Και τι δεν… περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο:Επέκταση ηλεκτρονικων πλειστηριασμών και για χρέη προς Δημόσιο και  ασφαλιστικά ταμεία, Προνοιακά επιδόματα, την διάταξη για την προκήρυξη απεργίας με 50+1 των μελων, ενέργεια και πολλά ακόμη

– Αναλυτική ενημέρωση ή αλλιώς… μασάζ στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ  και στο βάθος… Eurogroup

Οι επίμαχες διατάξεις που θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα αναμένεται να κατατεθούν την Τρίτη 09.01.2018, στο Κοινοβούλιο. Ενδιάμεσοι, πιθανοί «σταθμοί» φαίνεται πως θα είναι η συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές Τετάρτη και Πέμπτη, και η συζήτηση στην Ολομέλεια, από την Παρασκευή.

Ο στόχος είναι ένας και απόλυτος: Να ψηφιστεί το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου. Μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, αναμένεται παράλληλα να γίνει διεξοδική ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα… πάντα όλα στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

Η ενημέρωση αυτή θα γίνει από όλους του υπογράφοντες υπουργούς. Δηλαδή το… μισό Υπουργικό Συμβούλιο. Κι αυτό διότι το πολυνομοσχέδιο καλύπτει ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως:

Το θέμα με τα προνοιακά επιδόματα  με τις περικοπές σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες

Οι αλλαγές στην ενέργεια και τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού με πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

– Το ζήτημα με την προκήρυξη απεργιών από τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις  με πλειοψηφία  50+1 των μελών.

Η αλλαγή του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ώστε  να υπάρχει δυνατότητα για διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για οφειλές προς Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμειαα για χρέη  άνω των 500 ευρώ

– Η ενίσχυση του ρόλου των οικονομικών εισαγγελέων.

– Η διαμεσολάβηση.

– Θέματα του Υπουργείου Παιδείας κ.α.

-Αλλαγές στο νόμο Κατσέλη με αυστηροποίηση του πλαισίου

Όταν λέμε ενημέρωση, εννοείται πως ενυπάρχει και η έννοια του πολιτικού «μασάζ». Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν κατά καιρούς εκφράσει ενστάσεις (αν όχι ξεκάθαρες αντιρρήσεις) σε διάφορες κυβερνητικές επιλογές.

Συνεπώς αποτελεί ένα στοίχημα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και  τον πρωθυπουργό, να καταφέρει να «περάσει» πρώτα στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα ένα τόσο «γεμάτο» πολυνομοσχέδιο, πριν επιχειρήσει να το «περάσει» από το Ελληνικό Κοινοβούλιο… Γι αυτό και  τα «δύσκολα» προαπαιτούμενα έχουν ενσωματωθεί  σε ένα  πολυνομοσχέδιο, οπότε η ψήφισή τους θα συνδεθεί με το βασικό επικοινωνιακό  επιχείρημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που είναι η άμεση προώθηση των διαδικασιών προκειμένου να υλοποιηθεί  ο στόχος της εξόδου της Ελλάδας από τα μνημόνια μέχρι τον Αύγουστο.

πολυνομοσχέδιο προαπαιτούμενα

Η ημερομηνία – κλειδί

Τελικό ορόσημο είναι η 22α Ιανουαρίου. Μια ημερομηνία που είναι «κυκλωμένη» σε όποιο… ημερολόγιο υπάρχει στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου.

Τότε είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει το Eurogroup. Κι αν τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των Eurogroup, δεν θα ισχύει το ίδιο στις 22 Ιανουαρίου.

Κι αυτό διότι θα κρίνει αν θα έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η τρίτη αξιολόγηση για την εκταμίευση της δόσης και θα ανοίξει το δρόμο της κρίσιμης διαπραγμάτευσης για την έξοδο από το πρόγραμμα και την μεταμνημονιακή εποχή.

Εξέλιξη   στην  οποία στηρίζει την επικοινωνιακή της πολιτική για το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση

Αντιδράσεις από τα σωματεία

Ήδη έχουν ξεκινήσει αντιδράσεις σχετικά με τον αντιαπεργιακό νόμο, με τα σωματεία να ανακοινώνουν πως θα προβούν σε κινητοποιήσεις.
 
Η ΑΔΕΔΥ  αλλά και το ΠΑΜΕ έχουν  εξαγγείλει  κινητοποιήσεις την  ημέρα που θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο.  Επίσης το Συνδικάτο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) αποφάσισε να προκηρύξει απεργία τη μέρα που θα κατατεθεί το νομοσχέδιο, υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνουν στα μουλωχτά το νομοσχέδιο με τα αντεργατικά μέτρα που έχουν ήδη συμφωνήσει. Καλούν σε γενικό ξεσηκωμό και τονίζουν πως πρέπει να πάψουν οι αυταπάτες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment