ΑΔΕΔΥ: ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα γίνει η σημερινή πανελλαδική στάση εργασίας και πορεία στη Βουλή

Δε θα κατατεθεί,  σήμερα και δε θα ψηφιστεί άρον άρον η τροπολογία για τον περιορισμό (ουσιαστικά, κατάργηση) της απεργίας. Κανονικά θα γίνει η στάση εργασίας και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κοραή που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα έγινε γνωστό ότι αποσύρονται την Τρίτη από το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, οι επίμαχες τροπολογίες του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι τροπολογίες θα κατατεθούν εκ νέου σε επόμενο νομοσχέδιο, έπειτα από νομοτεχνικές βελτιώσεις, αλλά και προκειμένου να δοθεί ο χρόνος για ευχερέστερη συζήτηση του περιεχομένου τους στο Κοινοβούλιο

Συνδικαλιστικοί κύκλοι εκφράζουν την άποψη πως  η προσωρινή απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας είναι ένας ελιγμός της κυβέρνησης , για να την ξαναφέρει προς ψήφιση  με «κανονικές”  και ” ηθικές” διαδικασίες Επιπλέον με το δεδομένο   πως θα απουσίαζαν πολλοί  βουλευτές και υπουργοί στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό της Κέρκυρας, φοβήθηκαν κυβερνητικό στραπάτσο  σε ενδεχόμενο  αίτημα του  ΚΚΕ  για  ονομαστική ψηφοφορία.

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ, όπως ενημερώνει σε σχετική της ανακοίνωση  «η σημερινή Πανελλαδική Στάση Εργασίας, από τις 11.30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και η συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή στις 12:00 θα γίνουν κανονικά».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Κάτω τα χέρια από την απεργία
Πανελλαδική στάση εργασίας και πορεία προς τη Βουλή

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φέρει εσπευσμένα στη Βουλή τροπολογία στον συνδικαλιστικό νόμο, με την οποία επιχειρεί να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία, ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα!

Το απόγευμα της Δευτέρας 4/12 η Kυβέρνηση έφερε, κατά την πάγια τακτική της, εκπρόθεσμα και σε άσχετο νομοσχέδιο, τη σχετική τροπολογία που συμφώνησε με τους Θεσμούς στα κρυφά και ερήμην των εργαζομένων, με σκοπό να ψηφιστεί από την Βουλή την Τρίτη 5/12!

Μάλιστα, στην ίδια τροπολογία η Κυβέρνηση κάνει ένα ακόμη δώρο στους εργοδότες, καθώς περιλαμβάνεται διάταξη που προβλέπει πως για την καταβολή αποζημίωσης σε εργατικό ατύχημα απαιτείται η διαπίστωση με δικαστική απόφαση πως το ατύχημα οφείλεται σε δόλο του εργοδότη.

Η σπουδή της Κυβέρνησης στην υλοποίηση των αντιδημοκρατικών, αντεργατικών και αντισυνδικαλιστικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο, προδίδει την προσπάθειά της να αποφύγει όσο μπορεί την οργή του κόσμου της εργασίας και την οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη, προκηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας για την Τρίτη 5 Δεκέμβρη, από τις 11.30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου.

Καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Κοραή στις 12.00 και στην πορεία προς την Βουλή που θα ακολουθήσει.

Καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη για να διατρανώσουμε όλοι και όλες μαζί την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης.

Καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, μέσα από τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες τους, να οργανώσουν την αναγκαία αγωνιστική κλιμάκωση για την ανατροπή μιας πολιτικής που συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να καταστρέφει τη ζωή και το μέλλον μας!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ – ΔΝΤ

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment