Αναβάλλεται η συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου

Στον αέρα η αναμενόμενη συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου σχετικά με το μέλλον της πολιτικής τους συγκατοίκησης, σύμφωνα με δήλωση του Πάνου Καμένου, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μέχρι νεοτέρας.

Με δήλωση του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται η συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στα Σκόπια.

«Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό. Υπάρχει μια εμπλοκή στα Σκόπια και μέχρι να αρθεί η εμπλοκή είπαμε να αναβάλλουμε τη συνάντηση μας», τόνισε ο Πάνος Καμμένος προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. Σε ερώτηση αν αυτό επηρεάζει και τη συνεδρίαση, ο υπουργός Άμυνας απάντησε: “Όλα είναι συναρτώμενα”.

Η εμπλοκή στην οποία αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος έχει να κάνει με το αν ο Ζόραν Ζάεφ έχει βρει τους 80 βουλευτές που χρειάζεται για να περάσει τις συνταγματικές αλλαγές. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, πάντως, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός και τους βουλευτές βρήκε και η ψηφοφορία στη Βουλή θα γίνει κανονικά σήμερα (σ.σ. χθες είχε αναβληθεί).

Οι εξελίξεις τρέχουν με γρήγορους  ρυθμούς. Νωρίτερα, πηγές των ΑΝΕΛ είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη γίνει σήμερα η συνάντηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο, αλλά ίσως να υπάρξει κάποιο τηλεφώνημα και το ραντεβού να γίνει από Δευτέρα.

Σημειώνεται πάντως, ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ακόμη και να γίνει μέσα στην ημέρα η συνάντηση που θα κρίνει το μέλλον της συγκυβέρνησης. Γιατί αν ο Ζόραν Ζάεφ έχει βρει τους βουλευτές που απαιτούνται και οι αλλαγές περάσουν από τα Σκόπια, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος να συναντηθούν τελικά ακόμη και μέσα στην ημέρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, άλλωστε, θέλει να τελειώσει το όλο θέμα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Μόλις συναντήσει τον Πάνο Καμμένο και ξεκαθαρίσει το τοπίο, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment