«Ανταρσία» στο Ποτάμι κατά Θεοδωράκη

Με επιστολή τους μέλη του Ποταμιού εκφράζουν την αντίθεσή τους με τη δήλωση του προέδρου του κόμματος Σταύρου Θεοδωράκη και ζητούν αυτόνομη πορεία του Ποταμιού και άμεσα διεξαγωγή συνεδρίου, ώστε να αποφασιστεί η μελλοντική πορεία και ηγεσία του κόμματος.

«Ο Σταύρος Θεοδωράκης με μια καθαρά προσωπική του απόφαση έθεσε υποψηφιότητα για αρχηγός του Νέου Φορέα. Δεν σταμάτησε σε αυτό, εντελώς αυθαίρετα και αντικαταστατικά, προδιέγραψε την αναστολή λειτουργίας του Ποταμιού και την απορρόφηση του από αυτό που μέχρι τώρα πολεμούσε. Το Ποτάμι δεν μπορεί να γίνει θυσία για τον εξαγνισμό του παλιού πολιτικού συστήματος. Την τύχη του πρέπει να αποφασίσουν όλα τα μέλη του, ανεξάρτητα από προσωπικές συμφωνίες που έγιναν πίσω από κλειστές πόρτες», τονίζουν μεταξύ άλλων σχολιάζοντας τη δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη. 

Αναλυτικά στην επιστολή τους αναφέρουν: 

«Από το ξεκίνημα των διαδικασιών για τον Νέο Φορέα, πολλά μέλη και στελέχη του Ποταμιού εκφράσαμε την αντίρρησή μας, θεωρώντας το εγχείρημα μια θνησιγενή προσπάθεια ανακύκλωσης του παλιού πολιτικού συστήματος. Ο Σταύρος Θεοδωράκης με μια καθαρά προσωπική του απόφαση έθεσε υποψηφιότητα για αρχηγός του Νέου Φορέα. Δεν σταμάτησε σε αυτό, εντελώς αυθαίρετα και αντικαταστατικά, προδιέγραψε την αναστολή λειτουργίας του Ποταμιού και την απορρόφηση του από αυτό που μέχρι τώρα πολεμούσε. Το Ποτάμι δεν μπορεί να γίνει θυσία για τον εξαγνισμό του παλιού πολιτικού συστήματος. Την τύχη του πρέπει να αποφασίσουν όλα τα μέλη του, ανεξάρτητα από προσωπικές συμφωνίες που έγιναν πίσω από κλειστές πόρτες.

Εμείς συνεχίζουμε, μένουμε πιστοί σε όσα μας έκαναν να συμμετέχουμε στο ταξίδι του Ποταμιού που ξεκίνησε τον Φλεβάρη του 2014, για την Ελλάδα της δημιουργίας, της αξιοκρατίας, των ίσων ευκαιριών. Ενάντια στο πελατειακό κράτος, την διαφθορά, τον κομματισμό. Για την επιστροφή του Ποταμιού στις ιδρυτικές αξίες και αρχές του, για την πολιτική και οργανωτική του αυτονομία. Για να γίνει το Ποτάμι ο σύγχρονος προοδευτικός φιλελεύθερος μεταρρυθμιστικός πόλος που έχει ανάγκη ο τόπος.

Απαιτούμε την άμεση διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου στο οποίο θα αποφασιστεί η μελλοντική πορεία και ηγεσία του κινήματος μας.

Τα Μέλη του Ποταμιού: Αγγελοπούλου Νικολίτσα Λίλη Αγγελοπούλου Αικατερίνη Αγγελοπούλου Μαρίζα Αγγελοπούλου Μυρτώ Αθανασιάδου Σοφία Αθανασόπουλος Θάνος Αναστασοπούλου Μαρία Αντωνοπούλου Αργυρή Αργυρός Ευάγγελος Βασιλούδης Θεοδόσιος Γκεντζής Αλέξανδρος Δημήτρης Σαράντου Ζήρας Παναγιώτης Ιωαννίδου Στέλλα Καβούνη Ροδή Καλαθενιός Γεώργιος Κάλφας Νικήτας Καραγιάννης Μάρκος Καρακατσάνης Γιώργος Καραμανιώλας Δημήτρης Κατσανούλας Κωνσταντίνος Κατσαρέλης Τριαντάφυλλος Δημήτρης Καχριμάνης Σπύρος Κίκιλης Ιωάννης Κοντόπουλος Ανδρέας Κόρδας Νίκος Κοσμάτος Ανδρέας Κουρκουνάς Δημήτρης Κουρούβανη Ελένη Κριπαράκος Κώστας Λαπόρδα Χριστίνα Μανθόπουλος Θεόδωρος Μανουσάκης Στάθης Μαυρίκιος Γιάννης Μολδοβανίδης Νίκος Μουζάς Παύλος Μπαζάκης Κώστας Μπακάλης Νάσος Μπακέας Παναγιώτης Μπινιάρης Θωμάς Νάτσης Ευθύμιος Ντζελβέ Μαρία Οικονομόπουλος Ανδρέας Παπαδοπούλου Ελένη Παπαστράτος Στέλιος Πατέλης Βασίλης Ρηγούτσος Αλοΐσιος Σπετσιέρης Ελευθέριος Τάνης Κώστας Τουτουντζόγλου Δημήτριος Τριανταφυλλίδης Τρύφων Τσαούσης Γιώργος Τσίγγου Κίττυ Τσιριγώτη Κοντάκη Δέσποινα Φουντάκης Γιώργος Χάιδου Νατάσσα Χατζηαθανασίου Παντελής Χατζηιερεμίας Σιμεών Χριστόπουλος Θανάσης»

«Καρφιά» και από τον Τσιόδρα

«Το 75% πήγε σε υποψήφιους του ΠΑΣΟΚικού κόσμου» δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, και εκτίμησε ότι «πρόκειται για πολίτες που επαναπατρίζονται και θεωρούν ότι οι εξελίξεις περνούν μέσα από το ΠΑΣΟΚ». Για το χαμηλό ποσοστό του Σταύρου Θεοδωράκη είπε ότι «το Ποτάμι πλήρωσε την οργανωτική του αδυναμία» και κυρίως στην επαρχία. Τέλος, αναφορικά με τη μελλοντική στάση του Ποταμιού είπε ότι θα σεβαστεί τους ψηφοφόρους και θα μείνει για να υπερασπιστεί τις ιδέες του.

 

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment