Αποβολή ΣΥΡΙΖΑ από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ζητεί ο Μελανσόν

Την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) ζήτησε με ανακοίνωση του το γαλλικό Κόμμα της Αριστεράς του Ζαν-Λικ Μελανσόν. Αντιδράσεις από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκρέγκορ Γκίζι:” Μια τέτοια αίτηση θα αποτύγχανε στο Συμβούλιο Προέδρων του ΚΕΑ”.

Το Κόμμα της Αριστεράς (PG) του Ζαν-Λικ Μελανσόν που ήταν υποψήφιος της Γαλλικής Αριστεράς στις τελευταίες Προεδρικές εκλογές,  ζήτησε την αποβολή του ΣΥΡΙΖΑαπό το ΚΕΑ προκειμένου να υπάρξει «καθαρότητα απέναντι στον φιλελεύθερο μανδύα», εναντίον του οποίου αγωνίζεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Για το PG, όπως αναμφίβολα και για πολλά άλλα κόμματα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, έχει καταστεί πράγματι αδύνατο να συγχρωτίζεται, στο ίδιο κίνημα, με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα» αναφέρει το PG στην ανακοίνωσή του. Επιπλέον, το PG εκφράζει τη λύπη του γιατί, όπως υποστηρίζει, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας προωθεί «τη λογική της λιτότητας μέχρι του σημείου να περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία, ανταποκρινόμενος έτσι ολοένα και πιο δουλικά στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «έχει έρθει η ώρα για καθαρότητα απέναντι στον φιλελεύθερο μανδύα που στραγγαλίζει τους λαούς και ενώ σχεδόν όλα τα κόμματα του ΚΕΑ αγωνίζονται, το καθένα στη χώρα του, ενάντια σε τέτοιες πολιτικές.   Το ΚΕΑ δεν μπορεί να συγκεντρώνει στους κόλπους του ταυτόχρονα τους αντιπάλους και τους υποστηρικτές αυτής της Ευρώπης».

Αρνητικός ο Προεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Στο αίτημα ωστόσο αυτό αντέδρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκρέγκορ Γκίζι επισημαίνοντας ότι μια τέτοια αίτηση θα αποτύγχανε στο Συμβούλιο Προέδρων του Κόμματος. Τόνισε ότι το παράλληλο πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης γίνεται ολοένα και πιο εμφανές.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράςεπισημαίνει πως «η κριτική στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι νόμιμη και οι απόψεις σχετικά με αυτή διαφέρουν και στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αλλά η κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σημαδεύτηκε σε μεγάλο βαθμό από τους εκβιασμούς της τρόικας και της γερμανικής κυβέρνησης». Μεταξύ άλλων, ο Γκρέγκορ Γκίζι, υπογραμμίζει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αξιοποιήσει κάθε περιθώριο που μπορεί να κερδίσει υπέρ των φτωχότερων της κοινωνίας – όπως γίνεται ορατό στο παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο γίνεται ολοένα και πιο εμφανές. Το πρόγραμμα του κόμματος δείχνει ότι είναι σταθερά τοποθετημένο πολιτικά εντός του δημοκρατικού και σοσιαλιστικού φάσματος».

Η επικεφαλής ευρωπαϊκών υποθέσεων στο Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αν Σαμπουρέν, σχολιάζοντας το αίτημα του PG έκανε λόγο για μια «θέση γελοία στη μορφή και την ουσία της».
 
Για την υπεύθυνη του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, «το Parti de Gauche αναζητά ένα πρόσχημα για να κόψει τις γέφυρες». «Πίσω από το αίτημα για καθαρότητα, υπάρχει το προπέτασμα καπνού για να κρυφτούν άλλοι σκοποί», πρόσθεσε.
Παπαδημούλης: Προκλητική και διχαστική πρόταση

Αντιδημοκρατική, προκλητική και διχαστική απαίτηση, χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, το αίτημα του Κόμματος της Αριστεράς (PG) του Ζαν Λικ Μελανσόν να αποβληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), προκειμένου να υπάρξει «καθαρότητα απέναντι στον φιλελεύθερο μανδύα» εναντίον του οποίου αγωνίζεται.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Η απαίτηση Μελανσόν είναι αντιδημοκρατική, προκλητική κ διχαστική. Γι αυτό απορρίπτεται πανηγυρικά. Η Αριστερά χρειάζεται ενότητα και συμμαχίες. Όχι νέες διαιρέσεις.

O κ Τσίπρας δεν έκανε τίποτα και εξακολουθεί να μην κάνει, συνεχίζει ένα πελατειακό σύστημα για να παραμείνει στην εξουσία δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος  σχολιάζοντας την είδηση.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment