Αρνητική η Φώφη Γεννηματά για τη συμφωνία με τη πΓΔΜ-Συμφωνεί η πλειοψηφία του ΚΙΝ.ΑΛ

Αρνητικά προσεγγίζει η Φώφη Γεννηματά τη συμφωνία που παρουσίασε η κυβέρνηση για την ονομασία της ΠΓΔΜ αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι αποτελεί ένα βήμα, αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη λύση.

«Έχει θετικά σημεία που ανταποκρίνονται στο πλαίσιο που έχει θέσει το Κίνημα Αλλαγής, ώστε να επιλυθεί το ζήτημα των Σκοπίων. Η υλοποίησή της όμως, δεν εξαρτάται από την Ελλάδα, αλλά κυρίως από τις ενέργειες της γειτονικής χώρας», αναφέρει η Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της πριν από λίγη ώρα. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κάνει λόγο για αβεβαιότητες και πως υπάρχουν αρνητικά σημεία και προβλήματα που μπορεί να απομακρύνουν την προοπτική μιας βιώσιμης και εθνικά επωφελούς λύσης.

«Η συμφωνία αυτή θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή εάν η αναθεώρηση του συντάγματος των Σκοπίων περιλαμβάνει την προσαρμογή της εθνικότητας και της γλώσσας σύμφωνα με την νέα ονομασία και εάν η επιστολή πρόσκλησης για την ένταξη στο ΝΑΤΟ σταλεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ώστε να μην δημιουργηθούν τετελεσμένα», αναφέρει η κ. Γεννηματά.

Επισημαίνει τις επιβλαβείς κινήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τις επιπτώσεις από την εμπλοκή του θέματος στο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι, με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας την οποία κατηγορεί για διγλωσσία και χειρισμούς υπογραμμίζοντας ότι αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για το πολωτικό και διχαστικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί και στο μείζον αυτό Εθνικό θέμα.

Επίσης, η κ. Γεννηματά επικρίνει και τη ΝΔ καθώς φέρει διαχρονικά την κύρια ευθύνη για τη δημιουργία αυτού του ζητήματος και με τις συνεχείς υπαναχωρήσεις και μεταμορφώσεις της, δεν συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας εθνικής γραμμής. Για το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά για την εξεύρεση μιας ολοκληρωμένης, βιώσιμης λύσης.

 Διαφωνία της Φώφης Γεννηματά στο ΠΣ του Κινήματος Αλλαγής για τη συμφωνία

Χωρίς να υπάρξει συμφωνία ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης το Πολιτικό Συμβούλιο στο Κίνημα Αλλαγής με αντικείμενο τη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Μετά από την πολύωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής το βράδυ της Τετάρτης για τη συμφωνία σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, δεν υπήρξε κάποια απόφαση.

Aπό τα έξι μέλη του οργάνου μόνο η Φώφη Γεννηματά ήταν αρνητική κάνοντας λόγο για κακή συμφωνία. Από πλευράς τους, ο Στ. Θεοδωράκης, Γ. Παπανδρέου, Θ.Θεοχαρόπουλος, Ν. Ανδρουλάκης και Γ. Καμίνης τοποθετήθηκαν θετικά.  
Επίσης, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος διατέλεσε πρόεδρος της ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας για τις εκλογές της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής, τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.
Έτσι, δεν προχώρησαν στην έκδοση κοινού κειμένου μετά τη συνεδρίαση, ούτε σε κοινές δηλώσεις.

Παρόλα αυτά, το πρωί της Πέμπτης, η Φώφη Γεννηματά, ως επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, προχώρησε σε δήλωση σχετικά με τη συμφωνία στην οποία  υποστηρίζει ότι η συμφωνία δεν αποτελεί ολοκληρωμένη λύση και εντοπίζει αβεβαιότητες και αρνητικά σημεία.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment