Αστυνομική βία και κρότου-λάμψης στη διαδήλωση κατά της «ανεπιθύμητης Μέρκελ»

Με δυναμική διαδήλωση που ξεκίνησε από τα Προπύλαια, συλλογικότητες και οργανώσεις της Αριστερας  διατράνωσαν την ριζική τους αντίθεση στην «ανεπιθύμητη Μέρκελ».

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους «η Μέρκελ έρχεται στη χώρα μας με σκοπό να προωθήσει τα ιδιαίτερα συμφέροντα της γερμανικής πολιτικής στα Βαλκάνια και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ούτε βήμα πίσω! Η Μέρκελ είναι ανεπιθύμητη. Τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα μπροστά! Κάτω η πολιτική κυβερνήσεων – ΕΕ- ΔΝΤ – κεφαλαίου».

Με κεντρικό σύνθημα «Μέρκελ ανεπιθύμητη, έξω ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΔΝΤ», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και επιχείρησαν να κατευθυνθούν μέχρι τη Βουλή και τα γραφεία της Ε.Ε.

Η διαδήλωση αποκλείστηκε από κλούβες και αμέτρητες διμοιρίες των ΜΑΤ στη διασταύρωση Σταδίου και Αμερικής στα όρια της κατεχόμενης περιοχής της Αθήνας στην οποία με χουντικούς νόμους είχε επιβληθεί απαγόρευση συναθροίσεων.

Η διαδήλωσε έφθασε περίπου στις 7 το απόγευμα στην οδό Αμερικής, όπου και σταμάτησε καθώς οι δρόμοι είχαν κλείσει από κλούβες της αστυνομίας.

΄Οπως καταγγέλλουν οι διαδηλωτές οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν, σχεδόν, αναίτια με άγριο και βάρβαρο τρόπο στο μπλοκ της ΛΑ.Ε αλλά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάνοντας χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης στο » ψαχνό» .

Κατά την επίθεση πολλοί νέοι τραυματίστηκαν και άλλοι είχαν έντονα αναπνευστικά προβλήματα. Ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι και μια διαδηλώτρια έχει σκληρό χτύπημα στο πόδι από βομβίδα. Και οι δύο θα παραμείνουν στα νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα πάνω από τα κεφάλια των διαδηλωτών όργωναν τον ουρανό και επιτηρούσαν το καθετί drones εφοδιασμένα με ειδικά μηχανήματα, αναδεικνύοντας στην περιοχή οργουελιανές σκηνές και εικόνες.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΛΑ.Ε

Κυβέρνηση Τσίπρα: Αυταρχισμός και καταστολή χωρίς όρια

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αφού απαγόρευσε την διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου η Γερμανίδα Καγκελάριος να μην δει καν τις
αντιδράσεις του ελληνικού λαού, αντιμετώπισε με βία χωρίς όρια τους διαδηλωτές που αγνόησαν την απαγόρευση.

Επιτέθηκε στους διαδηλωτές που προσπάθησαν να συνεχίσουν την πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου, με καταιγισμό χημικών και χτυπήματα με γκλομπς. Από τη χρήση των χημικών προκλήθηκαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα σε πολλούς διαδηλωτές, αρκετοί από τους οποίους χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια. Από τα χτυπήματα με γκλομπς τραυματίστηκαν τέσσερις νεολαίοι, μία φοιτήτρια στα πόδια και τρεις στο κεφάλι, και
μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατέρριψε και το τελευταίο «φύλο συκής» σε ότι αφορά τον αυταρχικό προσανατολισμό της, αποδεικνύοντας ότι μνημόνια, αστυνομική βία και καταστολή βαδίζουν χέρι – χέρι.

Η επίσκεψη Μέρκελ, η οποία έγινε για τη διασφάλιση της υπερψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και της συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών, αποδεικνύει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για τη συνέχιση της υποτέλειας και της δέσμευσης στην υλοποίηση των πολιτικών της ΕΕ.

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τον κυβερνητικό αυταρχικό κατήφορο και καλεί τον ελληνικό λαό και όλες τις αριστερές και ριζοσπαστικές αντιμνημονιακές δυνάμεις, σε αγωνιστική συσπείρωση για ανατροπή των μνημονίων, για εθνική ανεξαρτησία, για απεγκλωβισμό από τις πολιτικές της ευρωζώνης και της ΕΕ, για κοινωνική δικαιοσύνη.

Πηγή: www.iskra.gr, www.efsyn.gr

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment