Α. Τσίπρας: Eθνικό πένθος για τους 15 νεκρούς της θεομηνίας και άμεσα μέτρα στήριξης των πληγέντων

Σε μήνυμά του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε άμεσα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις φονικές πλημμύρες ενώ κήρυξε εθνικό πένθος.

«Δεν θα υπάρξει άστεγος από όσους έχουν πληγεί. Έρευνα για να διαπιστωθεί η αιτία τραγωδίας. Δεσμεύομαι θα ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη κατοίκων και επιχειρηματιών που έχουν πληγεί» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. 

Όπως τόνισε σε δήλωση του ο πρωθυπουργός οι κρατικοί μηχανισμοί είναι σε ετοιμότητα αφού τα καιρικά ακραία φαινόμενα θα ενταθούν τις επόμενες ώρες.

«Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για όλη την Ελλάδα.» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας  συμπληρώνοντας ότι «Ζούμε μια μεγάλη καταστροφή. Ως αυτή την ώρα Θρηνούμε δεκατέσσερις νεκρούς στη Μάνδρα, και στη Νέα Πέραμο της Αττικής. Και η ευχή όλων μας είναι ο αριθμός αυτός να μη μεγαλώσει κι άλλο.»

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη, τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στις οικογένειές των θυμάτων.

«Και να δεσμευτώ ότι θα σταθούμε δίπλα τους με όσα μέσα έχουμε στη διάθεσή μας.Και πιστεύω ότι τούτη την ώρα, η κήρυξη εθνικού πένθους για τη μεγάλη αυτή τραγωδία, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τέλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην πυροσβεστική και σε όσους συνεχίζουν τις προσπάθειες. 

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment