Δέσμευση Τσακαλώτου στους τροϊκανούς ότι θα προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ απαίτησαν να συνεχιστούν κανονικά οι πλειστηριασμοί. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα.

Να σημειωθεί ότι αποχή μέχρι 31 Δεκέμβρη από τους πλειστηριασμούς αποφάσισε την  4/11, στη Γενική Συνέλευσή του ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών- Πειραιώς και δεν θα συμμετέχει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών. Στο συνολο τους οι 9 Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι  πανελλαδικά, έχουν λάβει απόφαση μη υπογραφής της σύμβασης για την Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και τα σχέδια της  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Τροϊκανών, Τραπεζιτών είναι στον αέρα.

Το θέμα των πλειστηριασμών και οι πιέσεις που έχουν δεχτεί από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, τέθηκε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα. Ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε πως οι πλειστηριασμοί θα συνεχιστούν κανονικά και θα δοθεί η απαραίτητη προστασία στους συμβολαιογράφους.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι οι ελληνικές αρχές «ενημέρωσαν πως θα αναλάβουν δράση για να προστατεύσουν τα εμπλεκόμενα μέρη και να μην μπει σε κίνδυνο η διαδικασία», αφήνοντας ερωτηματικά για τη στάση που θα τηρήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup, υπήρξε επέμβαση του Μ. Ντράγκι που ξεκαθάρισε ότι είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να λυθεί το θέμα της αποχής των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς, υπενθυμίζοντας πως η πραγματοποίηση των πλειστηριασμών αποτελεί προϋπόθεση για την αξιολόγηση.

Έτσι, ασκούνται πιέσεις προς την ελληνική πλευρά για την ανάθεση των πλειστηριασμών σε άλλον φορέα, πέραν των συμβολαιογράφων, κατά παράβαση κάθε νομιμότητας . Σε κάθε περίπτωση με την αποχή των συμβολαιογράφων και το κίνημα  ενάντια στους πλειστηριασμούς σε επιφυλακή , η δέσμευση  του Υπουργού Οικονομικών εμπεριέχει  ανυπολόγιστο  πολιτικό κόστος αν η κυβέρνηση  προχωρήσει σε κατασχέσεις της λαϊκής κατοικίας.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment