Εθνική Τράπεζα: Γενική συνέλευση Μετόχων με ΜΑΤ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων (φωτο)

Επεισοδιακή Γενική συνέλευση των μετόχων  της Εθνικής Τράπεζας σήμερα το πρωί στο Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» με  μια εικόνα που δεν τιμά καθόλου την «Μεγάλη μας Φίλη».

Εξω από το ξενοδοχείο στην πλ. Συντάγματος  συνταξιούχοι της Τράπεζας  απ΄όλη την Ελλάδα πραγματοποίησαν μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Με το σύνθημα «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα- Κάτω τα χέρια από το ΛΕΠΕΤΕ»   διαμαρτυρήθηκαν για μια ακόμη φορά για την αυθαίρετη και καταχρηστική διακοπή του ΛΕΠΕΤΕ από την Διοίκηση της Τράπεζας  από τον Νοέμβριο του 2017 που είχε σαν αποτέλεσμα των  μείωση των  μηνιαίων αποδοχών 16.500 συνταξιούχων κατά 45%!

 Οι δυο είσοδοι του ξενοδοχείου  με κατεβασμένα ρολά  φυλάσσονταν  από  δυνάμεις των ματ,  μπροστά στα έκπληκτα μάτια των διερχόμενων τουριστών.

Συνταξιούχοι -μικρομέτοχοι της Τράπεζας,  διαμαρτυρήθηκαν έντονα  για την παρεμπόδιση τους να παρευρεθούν στο χώρο της ΓΣ   ενώ κάποια στιγμή  σημειώθηκε και συμπλοκή της αστυνομίας με τους συνταξιούχους στην είσοδο και έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων. Κι όταν μετά από πίεση άνοιξε η πόρτα  και επιτράπηκε η επιλεκτική είσοδος στο ξενοδοχείο,  όσοι κατάφεραν να μπουν κρατήθηκαν σε διπλανή αίθουσα παρακολουθώντας τη συνέλευση των μετόχων από video-wall!

Στα αφοπλιστικά  επιχειρήματα που ανέπτυξαν  οι συνδικαλιστές  του ΣΣΕΤΕ και ο νομικός σύμβουλος κ. Ρωμανιάς αναφορικά  με τον ΛΕΠΕΤΕ, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Μυλωνάς διαβεβαίωσε αόριστα ότι η διοίκηση της Εθνικής θα κάνει ότι είναι δυνατό για να λυθεί το θέμα, επισήμανε ωστόσο ότι «θα χρειαστεί θάρρος από την πλευρά των συνταξιούχων για να εξευρεθούν  συμβιβαστικές λύσεις».

Οι   συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας, που είχαν περικυκλώσει το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια», στη συνέχεια   πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή για να ενημερώσουν τα κόμματα και κατευθύνθηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου για να επιδόσουν ψήφισμα όπου όμως  είχαν παραταχθεί κλούβες των ματ κλείνοντας τους το δρόμο.

Μία Γενική Συνέλευση που θα μείνει στην ιστορία και στην μνήμη μας. Ως η χειρότερη!!

Η οργή των απόμαχων της δουλειάς ξεχείλιζε για την ανάλγητη στάση της Διοίκησης που  έχει αναγκάσει τους συνταξιούχους να καταφύγουν στα Δικαστήρια κατά της Τράπεζας για να βρουν το δίκαιο τους ενώ ο Σύλλογός τους έχει   μηνύσει τη Διοίκηση της Τράπεζας για καταλήστευση των καταθέσεων τους ζητώντας διαχειριστικό έλεγχο του ΛΕΠΕΤΕ σε βάθος χρόνου.

Η ανάρτηση στα social media της Ελπίδας Β, είναι χαρακτηριστική:

Είμασταν πολλοί. Ξεκινήσαμε λίγοι αλλά γίναμε πολλοί, πάρα πολλοί.
Και δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε αυτό που θα βιώναμε!
Η προσέλευσή μας είχε αρχίσει από πολύ πρωί. Οι πρώτοι έφθασαν εκεί γύρω στις 8-8.30΄. Άλλοι για να μπουν μέσα στο ξενοδοχείο για καφέ, άλλοι για να φέρουν το υλικό, άλλοι για να βοηθήσουν στην όλη διαδικασία.
Για να είμαι ειλικρινής στην αρχή ήμουν απογοητευμένη. Μέχρι τις 10.00΄η προσέλευση ήταν μικρή. Μετά όμως οι συνάδελφοι κατέφθαναν κατά κύματα. Ο παλμός ανέβαινε. Η αποφασιστικότητα εμφανής στα πρόσωπα όλων.
Τα συναισθήματα ανάμεικτα. Για πρώτη φορά αντιμετωπίζαμε τέτοια κατάσταση. Συνταξιούχοι να διαδηλώνουμε εναντίον του πρώην εργοδότη μας και συνάμα μέτοχοι της ΕΤΕ που θέλαμε να παρακολουθήσουμε την Γ.Σ. της τράπεζας όπως προβλέπεται και είχαμε δικαίωμα.
Και οι πόρτες δεν άνοιξαν ποτέ!
Δεν ξέρω εάν έχει καταγραφεί στα παγκόσμια χρονικά η απαγόρευση εισόδου των μετόχων μιας εταιρείας στην Γ.Σ. της. Και οι μέτοχοι είμασταν εμείς! ΕΜΕΙΣ οι πρώην εργαζόμενοι που δώσαμε την ψυχή μας και καταστήσαμε την ΕΤΕ την μεγαλύτερη τράπεζα των Βαλκανίων.
Φωνές, εκνευρισμός, αμφιλεγόμενες πληροφορίες, δρομολόγια από την κεντρική είσοδο στην πλαϊνή πόρτα επί της Πανεπιστημίου και μετά στην πίσω πόρτα επί της Βουκουρεστίου.
Προσπαθούσαμε να καταλάβουμε ποιος έχει την ευθύνη του face control και της έγκρισης εισόδου των μετόχων. Στην κεντρική είσοδο ήταν παρατεταγμένοι οι ασφαλίτες της τράπεζας, οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου και η ΕΛΑΣ.
Όλοι εναντίον μας, με σκοπό την απομάκρυνσή μας. Κάποια στιγμή σε προσπάθεια εισόδου μας μέσα είχαμε όξυνση και χειρονομίες και σπρωξίματα και αμέσως μετά κατεβάζουν τα ρολά και μας εγκλωβίζουν μέσα.
Μαθαίνουμε ότι στην πλαϊνή πόρτα της Πανεπιστημίου έγινε άγριος καυγάς, είχαμε τραυματισμούς με αίματα, έριξαν χημικά…
Μετά από περίπου μιάμιση ώρα επέτρεψαν σε εμάς τους εγκλωβισμένους (που ειρήσθω εν παρόδω δεν έχουμε παράπονο, περάσαμε καλά, μας φέρθηκαν ευγενικά όλοι, οι αστυνομικοί ήταν πολύ φιλικοί, οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου μας προσέφεραν παγωμένο νερό, είχαμε κλιματισμό) να βγούμε έξω και μας οδήγησαν, συνοδεία 20 ατόμων, από τα υπόγεια στην έξοδο της οδού Βουκουρεστίου.
Με πολλή μεγάλη καθυστέρηση, άνοιξε η πόρτα της Πανεπιστημίου και οι συνάδελφοι-μέτοχοι άρχισαν να μπαίνουν λίγοι-λίγοι, αλλά ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΙΘΟΥΣΑ με VIDEO WALL!!!. Οι άλλοι μέτοχοι είχαν μπεί με το έτσι θέλω απ΄όλες τις εισόδους.
Η συγκέντρωσή μας ήταν τελικά μεγαλειώδης. Είχε παλμό, είχε ένταση, είχε πάθος, είχε έντονα συναισθήματα.
Απογοήτευση, εκνευρισμό,πίκρα, θυμό!
Όμως, όλα αυτά μας θωράκισαν και μας ατσάλωσαν. Και μαζί με την ικανοποίηση από τις ομιλίες των δικών μας ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των κ.κ. Ρωμανιά και Κυριακόπουλου, μας έδωσαν την απαιτούμενη δύναμη για να συνεχίσουμε μέχρι την τελική μας δικαίωση.
Μία Γενική Συνέλευση που θα μείνει στην ιστορία και στην μνήμη μας. Ως η χειρότερη!!!

ΣΣΕΤΕ: Δίνουμε αγώνα επιβίωσης και Αξιοπρέπειας

 Στο κάλεσμα του ο Σύλλογος Συνταξιούχων ( ΣΣΕΤΕ)  στέλνει  μήνυμα αγωνιστικής ετοιμότητας  καλώντας τη νέα ηγεσία της Εθνικης Τράπεζας υπό τον κ. Μυλωνά να αναλάβει τις υποχρεώσεις της και καλώντας την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση   σταματώντας την πολιτική των ίσων αποστασεων που εξισώνει θύτες και θύματα 

«Δίνουμε αγώνα επιβίωσης και Αξιοπρέπειας. Ο ΛΕΠΕΤΕ είναι δικός μας λογαριασμός. Είναι εγγυημένων παροχών. ΑΝΗΚΕΙ  σε μας και δεν μπορεί να τον πάρει κανένας.   H Διοίκηση επίμονα προκαλεί και παρανομεί . ΑΓΝΟΕΙ τις υποχρεώσεις της Τράπεζας που ισχύουν από το 1949. ΑΓΝΟΕΙ το πραγματικό συμφέρον της Τράπεζας.

Επειδή πιστεύουμε στο δόγμα ότι  ‘τίποτα δεν μας χαρίζουν και όλα  κατακτώνται’ διαμηνύουμε στη Διοίκηση της Τράπεζας ότι αυτά που έχουμε κατακτήσει δεν θα τα ξεπουλήσουμε σε κανέναν .

Ενωμένοι οι συνταξιούχοι, συσπειρωμένοι στο Σύλλογο μας και σε συνεργασια με τους ενεργεία συναδέλφους μας θα συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ανατροπή των τετελεσμένων.

Στρατούλης: Εικόνες ντροπής για την χωρα μας, την κυβέρνηση και τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ο οποίος παραβρέθηκε και μίλησε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας, ανάφερε μεταξύ άλλων :

«Αποτελούν εικόνες ντροπής για τη χώρα μας, την κυβέρνηση και τη Διοίκηση της Εθνικής τράπεζας, να πραγματοποιείται Γενική Συνέλευση Μετόχων της σ’ ένα σιδερόφρακτο και αποκλεισμένο από παντού από ΜΑΤ μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας και να απαγορεύουν εντελώς παράνομα, ακόμα και με χρήση χημικών, την είσοδο σε αυτή μικρομετόχων της Εθνικής, που είναι συνταξιούχοι.

Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας θα πρέπει να τηρήσει τις θεσμοθετημένες οικονομικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις της προς το Λογαριασμό Επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ) των εργαζομένων και συνταξιούχων της και να σταματήσει να στερεί απ’ αυτόν ένα μεγάλο μέρος των εσόδων του με αποτέλεσμα την πλήρη περικοπή των παροχών του προς τους συνταξιούχους εδώ και 7 μήνες, μειώνοντας έτσι έως 40% τις συνταξιοδοτικές παροχές και εισοδήματα τους και οδηγώντας στην φτωχοποίηση 16.500 οικογένειες. Ο Λογαριασμός Επικούρησης της Εθνικής Τράπεζας ήταν είναι και πρέπει να παραμείνει με χαρακτήρα εγγυημένων παροχών.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που είτε παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου μεταξύ της Διοίκησης της Εθνικής και των συνταξιούχων της Εθνικής για το θέμα του Λογαριασμού Επικούρησης, είτε στέλνει τα ΜΑΤ σε βάρος των δεύτερων, για να μπορεί η πρώτη ανενόχλητη να παρανομεί παραβιάζοντας ωμά και προκλητικά τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις της.»

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment