Εξι φάκελοι υποψηφιότητας για τηλεοπτικές άδειες

Έξι φάκελοι υποψηφιότητας κατατέθηκαν ως την εκπνοή της προθεσμίας για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, στα χέρια των ομάδων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης βρίσκονται οι φάκελοι των ΣΚΑΙ, STAR, ALPHA, ANT1,  του Ε και της  Τηλεοπτικής Ελληνικής (συμφερόντων Βρυώνη). 

Έξι δηλαδή υποψήφιοι για επτά τηλεοπτικές άδειες. H  άδεια η οποία έμεινε  θα επαναπροκηρυχθεί με την ίδια τιμή εκκίνησης και μέχρι την επόμενη προκήρυξη για τη χορήγηση των θεματικών αδειών. 

Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης βρίσκονται σε συνεχή «ανοικτή» διάσκεψη, από τις 12 το μεσημέρι, κι εντός ολίγου αναμένεται να συνταχθεί σχετικό πρακτικό και να επισημοποιηθεί ο κατάλογος των αιτήσεων που θα έχουν υποβληθεί.

Αφού γίνει ο πρώτος τυπικός έλεγχος των δικαιολογητικών, το ΕΣΡ θα ανακοινώσει τη λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων, που θα περάσουν στη διαδικασία της αποσφράγισης.

Στα γραφεία του ΕΣΡ, τα οποία από φυλάσσονται από ισχυρή ομάδα αστυνομικών δυνάμεων, οι επτά ομάδες υποδοχής ήταν από χθες έτοιμες να παραλάβουν τους φακέλους των υποψηφίων ενδιαφερομένων για μια τηλεοπτική άδεια.

Η αποσφράγιση των φακέλων και η καταγραφή του περιεχομένου τους θα γίνει την Παρασκευή, 12/1/2018, την Δευτέρα, 15/1/2018 και, αν απαιτηθεί, την Τρίτη, 16/1/2018. Στη διαδικασία αυτή παρόντες θα είναι δύο εκπρόσωποι από κάθε υποψήφιο, ενώ δεν προβλέπεται η παρουσία δημοσιογράφων και καμερών, οι οποίοι θα απουσιάζουν και κατά την διαδικασία της παραλαβής των φακέλων αιτήσεως.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Ροδόλφος Μορώνης, αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, βάσει του νόμου, η προθεσμία για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει τέλος Φεβρουαρίου. Τυπικά αυτό συνεπάγεται ότι όποιο κανάλι δεν συμμετέχει στον διαγωνισμό στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή του.

Σημειώνεται ότι το Mega ήταν εκτός διεκδίκησης. Τους μετόχους του MEGA καταγγέλλει η  ΕΣΗΕΑ και οι εργαζόμενοι στο σταθμό καλώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς όπως έγινε χθες γνωστό με επιστολή τους προς τις τράπεζες, δήλωναν ότι δεν ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν κάποια από τις επτά τηλεοπτικές άδειες.

Σημειώνεται πως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αποσφράγισης των φακέλων των υποψηφιοτήτων, δίνεται περιθώριο δέκα ημερών μέσα στο οποία μπορούν να υποβληθούν τυχόν ενστάσεις.

 

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment