Η αντιπολίτευση για την ομιλία Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Πυρά» κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσαν Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να έχει βρει στα επόμενα γενέθλιά του νέο αφήγημα καθώς θα το χρειαστεί για τα έδρανα της αντιπολίτευσης που θα βρίσκεται» ευχήθηκε η Νέα Δημοκρατία στον πρωθυπουργό.

«Ευχόμαστε στον κ. Τσίπρα χρόνια πολλά. Και στα επόμενα γενέθλιά του να έχει βρει νέο αφήγημα, καθώς θα το χρειαστεί για τα έδρανα της αντιπολίτευσης που θα βρίσκεται» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίθεση στον πρωθυπουργό ότι μιλώντας διαρκώς σε ελεγχόμενα ακροατήρια δείχνει με τους «πανηγυρικούς» του να έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την ομιλία του Α. Τσίπρα.

«Στη διαδρομή του από το Μέγαρο Μαξίμου στο Μέγαρο Μουσικής τα βρίσκει όλα υπέροχα. Παντού γελαστά πρόσωπα, άνθρωποι χωρίς προβλήματα, και κάτι…. λίγους κατσούφηδες τους αναλαμβάνει…. ο Ρουβίκωνας. Το ότι ο Πρωθυπουργός φαντασιώνεται μια άλλη πραγματικότητα στην χώρα του, είναι εξ ίσου επικίνδυνο με την ανικανότητα και την αδυναμία τόσο την δίκη του, όσο και της Κυβέρνησης του» σημειώνει.

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι «πολύ καλά τα όνειρα θερινής νυκτός, υπάρχει όμως και ο εφιάλτης που βιώνουν η χώρα και οι πολίτες. Αυτή των φόρων, της ανεργίας, των κομμένων συντάξεων, των διαλυμένων νοσοκομείων, της υποβαθμισμένης παιδείας. Αλλά αυτά είναι πολύ στενάχωρα για τον κ Τσίπρα».

Χθες ζήσαμε μια ακόμη φορά τον Πρωθυπουργό να διαλέγει κτίρια-σύμβολα για να εκφωνήσει κενές μεγαλοστομίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, «Ο κ. Τσίπρας είχε πάει και στο Μουσείο Ακρόπολης για να κηρύξει πανστρατιά για την ανάπτυξη. Και αν σε εκείνη την περίπτωση υπήρχε το θεσμικό πρόσχημα ότι μιλάει ως ο πρωθυπουργός της χώρας, χθες χάθηκε και αυτό».

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Στα 26 χρόνια λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών κανένα κόμμα δεν το χρησιμοποίησε ποτέ για κομματική συνεδρίαση.

Χθες ο κ. Τσίπρας διάλεξε το κρατικό πλέον Μέγαρο Μουσικής για να μιλήσει στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί, μεταξύ άλλων, ακούσαμε ότι η κυβέρνηση “ξεπέρασε κάθε προσδοκία στην απόδοση της οικονομίας”, “σταθεροποίησε το τραπεζικό σύστημα”, “ανέκτησε το κύρος” και “άλλαξε την εικόνα” της χώρας».

Πλέον δεν μας κάνει καμιά εντύπωση. Η πλήρης διαστρέβλωση της αλήθειας είναι το σπορ που ασκεί ανεπιτυχώς καθημερινά ο κ. Τσίπρας.

Η ανάπτυξη στα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καθυστερεί με την εξοντωτική φορολογία που εφαρμόζουν, την αλλεργία τους στην προώθηση επενδύσεων και στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, και την αφοσίωσή τους στους χαμογελαστούς χειροκροτητές που αποτελούν τον κομματικό τους στρατό».

«Οι μεγαλοστομίες, οι απόπειρες για rebranding και τα επικοινωνιακά τους τερτίπια δεν κοροϊδεύουν κανέναν», αναφέρει στο τέλος η ανακοίνωση του Ποταμιού.

«Ο κ. Τσίπρας έχει αναγορεύσει σε υπέρτατο κριτή της πολιτικής του, τις αγορές και τους οίκους αξιολόγησης, δηλαδή τα συμφέροντα του κεφαλαίου και παίρνει σίγουρα καλό βαθμό, αφού αυτά τα δύο χρόνια φόρτωσε στον λαό δύο επιπλέον μνημόνια, δεκάδες αντιλαϊκούς νόμους και δεσμεύσεις μέχρι το 2060», αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ.

«Η «κοινωνική ευαισθησία» που πουλάει, μόνο ως πρόκληση μπορεί να χαρακτηριστεί και απόδειξη της απεγνωσμένης προσπάθειας να διαφοροποιηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους μοιάζει πλέον σαν δύο σταγόνες νερού», συνεχίζει στο σχόλιό του το ΚΚΕ και συμπληρώνει: «Τελικά, ίσως, η χθεσινή ομιλία ήταν συμβολική, για να σηματοδοτήσει και την τυπική μετάβαση από τα «νταούλια» και τους «χορούς» το 2015 στο σήμερα, όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει γίνει το «πρώτο βιολί» των αγορών».

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment