Κίνημα κατά των πλειστηριασμών: Παγίδα αποπροσανατολισμού η «συμφωνία” Κοντονή- Τραπεζών

Να μην βγαίνει στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που αναμένεται να ξεκινήσουν, κανένα σπίτι αξίας έως 300.000 ευρώ, ανεξάρτητα αν προστατεύεται ή όχι από τον νόμο Κατσέλη, συμφώνησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής με τις τράπεζες.
Ειδικότερα, εν όψει της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, οι διοικήσεις των τραπεζών συμφώνησαν με τον κ. Κοντονή να εξαιρεθούν από την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, οι πρώτες κατοικίες, οι εξοχικές κατοικίες και κάθε άλλου είδους ακίνητα με αξία μέχρι του ύψους των 300.000 ευρώ. Παράλληλα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να επεκτείνει την ισχύ του νόμου Κατσέλη που προστατεύει την πρώτη κατοικία και για το χρονικό διάστημα και μετά από τις 31.12.2017 που λήγει η ισχύς του. Από την προσωρινή αυτή  ρύθμιση εξαιρούνται η πρώτη κατοικία όταν η αξία της ξεπερνά το όριο των 300.000 ευρώ,  ενώ  εξαιρούνται απ’ την όποια συζήτηση επαγγελματίες και μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Να σημειωθεί ότι οι διαδικασίες προετοιμασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών  στις τράπεζες,  ετοιμάζονται πυρετωδώς.  Οι εκκρεμότητες που αφορούν το κομμάτι της πλατφόρμας καθώς και άλλες τεχνικές λεπτομέρειες, είναι στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας .Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών, ο θεσμός θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τα τέλη Νοεμβρίου – αρχές Δεκεμβρίου.  Παράλληλα έχει ξεκινήσει και η διαδικασία της πιστοποίησης των συμβολαιογράφων που επιθυμούν να εγγραφούν. Η διαδικασία εξασφαλίζει τη διενέργεια των πλειστηριασμού χωρίς τη φυσική παρουσία των συμβολαιογράφων, ώστε να παρακαμφθούν οι αντιδράσεις των πολιτών στα Ειρηνοδικεία που ματαίωσαν πολλούς πλειστηριασμούς  το τελευταίο διάστημα.

Ο αριθμός των ακινήτων   προς πλειστηριασμό ξεπερνά τις 15.000, στους οποίους πρέπει να προστεθούν και άλλοι 3.700 περίπου που έχουν λάβει ημερομηνία για τους προσεχείς μήνες.

Ως  προπαγανδιστικό “τρικ” και  παγίδα αποπροσανατολισμού χαρακτήριζαν κύκλοι του κινήματος κατά των πλειστηριασμών την “συμφωνία” Κοντονή – Τραπεζών.  Για την υποτιθέμενη αυτή συμφωνία δεν υφίσταται καμιά επίσημη ή νομική δέσμευση και  δεν υπάρχει για την σύναψη της καμία συνεννόηση ή έγκριση της τρόικα.

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι κυβέρνηση και τραπεζίτες, με το προσωρινό  αυτό «τρικ ” \ ελπίζουν να εκτονώσουν τις κινηματικές αντιδράσεις και να χρυσώσουν το χάπι στους συμβολαιογράφους, προκειμένου να “περάσουν”, και να βάλουν σε μια σειρά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι οποίοι κινδυνεύουν για κυβέρνηση και τρόικα να μείνουν στα χαρτιά.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment