Μαζικά συλλαλητήρια ενάντια στο πολυνομοσχέδιο- Νέες απεργίες και κινητοποιήσεις τη Δευτέρα

 Μαζικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν την  Παρασκευή 12/01/2018, σε  σε όλη τη χώρα μετά από καλέσματα των ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων και πρωτοβάθμιων σωματίων, που είχαν προκηρύξει, είτε 24ωρη απεργία είτε στάσεις εργασίας, ενάντια στο  μνημονιακό πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Οι κινητοποιήσεις ήταν πετυχημένες, παρά το διχαστικό κλίμα που εκπορευόταν το προηγούμενο διάστημα από συνδικαλιστικές ηγεσίες και παρά, όχι μόνο την απουσία απ’ αυτές, αλλά και την ανοιχτή υπονόμευση της  ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων στα Προπύλαια και ξεχωριστή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Εν συνεχεία οι δύο συγκεντρώσεις ενώθηκαν ουσιαστικά στο δρόμο, στην οδό Σταδίου, σε μία μαζική και μαχητική πορεία, η οποία κατέληξε στο Σύνταγμα.

dsf-e1515772252987

Στην κινητοποίηση των ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματίων στα προπύλαια συμμετείχε μαζικό μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ της Π. Λαφαζάνη, καθώς και μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων Αριστερών πολιτικών οργανώσεων. Παράλληλα, συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν σωματεία ατόμων με αναπηρία.

PAME4

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις τη Δευτέρα

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται τη Δευτέρα 15/01/2018, τελευταία μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί απεργιακό συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου στις 18.00, στο Σύνταγμα. Την ίδια ώρα καλεί στο Σύνταγμα στην εργατική συγκέντρωση και η ΛΑ.Ε.

Την ίδια ημέρα, η ΑΔΕΔΥ θα κηρύξει στάση εργασίας σε όλο τον δημόσιο τομέα από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου και θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 12:30 στην πλ. Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

Επιπλέον, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, προκήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας (από τις 08.00 έως τις 11.00) για τη Δευτέρα και καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Δευτέρας θα έχουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, καθώς και άλλα σωματεία εργαζομένων.

7A40C5943C0257CD9E74EB7EEEFB8E26

Κουτσούμπας: Έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες

«Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει. Έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες. Και η τροπολογία, ο νόμος για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί, ακόμη και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα, που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο, θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη από το ίδιο το λαϊκό κίνημα μέχρι την οριστική κατάργησή τους από την ταξική πάλη, από τη λαϊκή συμμαχία.

Έτσι, λοιπόν, συνεχίζουμε κάθε μέρα δυναμικά, αγωνιστικά, ταξικά, γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει μπροστά ο λαός μας», ήταν οι δηλώσεις του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ενταση και χημικά έξω από τη Βουλή

Σε σύγκρουση ήρθαν διαδηλωτές  με αστυνομικούς στον προαύλιο χώρο της Βουλής το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ στην Ολομέλεια  συνεζίζονταν η συζήτηση του πολυνομοσχεδιου με τα προαπαιτούμενα .

  Ενταση επικράτησε  όταν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων οργανώσεων, που πραγματοποίησαν πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή, επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλάκια πάνω από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και να κρεμάσουν πανό. Απωθήθηκαν βίαια από τις αστυνομικές δυνάμεις και  ακολούθησαν συμπλοκές  μεταξύ σ]αστυνομικών και διαδηλωτών ενώ έγινε και χρήση χημικών.

26229833_1991521337542453_7522657168535086154_n

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment