Με 154 «ναι” πέρασε το πολυνομοσχέδιο – Υπερψήφισε και η Μεγαλοοικονόμου

Mε τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώθηκε στη Βουλή η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα στην ψηφοφορία που ακολούθησε τελικά πέρασε από την Βουλή με 154 «ναι” έναντι 142 κατά. Ψηφίστηκε επί της αρχής του με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Το νομοσχέδιο υπερψήφισε και η ανεξάρτητη βουλευτής, που προέρχεται την Ένωση Κεντρώων, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Ένταση και αστυνομική βία κατά διαδηλωτών έξω από τη Βουλή.

Kορυφώθηκαν σήμερα  Δευτέρα οι αντιδράσεις σωματείων και εργαζομένων κατά του πολυνομοσχεδίου με τα  μνημονιακά προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης.

Λίγο πριν τις 15:00 ολοκληρώθηκε η πορεία της ΑΔΕΔΥ από την πλατεία Κλαυθμώνος προς τη Βουλή, η οποία ξεκίνησε στις 13:30, με τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ και άλλων ενώσεων εκπαιδευτικών. Η ΑΔΕΔΥ είχε προκηρύξει στάση εργασίας σε όλο τον δημόσιο τομέα από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

Τα συνδικάτα πραγματοποίησαν απεργιακό συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου στις 18:00, στο Σύνταγμα.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε μαζικό συλλαλητήριο στις 18:00 στην Ομόνοια και εν συνεχεία πορεία στη Βουλή.

Στις 17:30 στην πλατεία Κάνιγγος συγκεντρώθηκαν τα μέλη της ΠΝΟ και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ακινητοποιημένα παρέμειναν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αφού τα Σωματεία εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο.

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, όταν μικρή ομάδα διαδηλωτών κινήθηκε κατά των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης

Αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν με τη βία το μπλοκ της ΛΑΕ που προσπάθησε να ανέβει στη Βουλή από πλαϊνή είσοδο.

dav

Η κ. Μεγαλοοικονόμου εντάσσεται στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ως συνεργαζόμενη,

720_555549_06cbd5a657-95a01246f2f10788

Σε αποκλειστική της δήλωση στο ΑΠΕ ΜΠΕ, η κ. Μεγαλοοικονόμου εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την επιλογή.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ανέλαβε όταν η ελληνική οικονομία και κοινωνία αντιμετώπιζαν μεγάλες δυσκολίες τις μεγαλύτερες των τελευταίων δεκαετιών. Δεν είχε ευθύνες γι αυτό, ούτε ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνούσε τα τελευταία 40 χρόνια.

Τα τελευταία δυο χρόνια δεν έγιναν θαύματα ούτε περιμέναμε να γίνουν, όμως η εικόνα της χώρας αρχίζει να αλλάζει. Αυτό φαίνεται από την θετική αντίδραση των αγορών, όπου για πρώτη φορά βλέπουμε τα επιτόκια να έχουν φθάσει στα επίπεδα του 2006, πριν δηλαδή να μπούμε στην κρίση, διεθνώς αναγνωρίζεται ότι η χώρα είναι σταθερή και μπορούν να γίνουν επενδύσεις, και όλοι όσοι ήταν πριν εναντίον μας τώρα είναι υπέρ μας. Επέλεξα λοιπόν να συστρατευτώ σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια», ανέφερε.

Εξηγώντας την θετική ψήφο της στο πολυνομοσχέδιο, η κ. Μεγαλοοικονόμου τόνισε ότι, η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα ήταν αναγκαία για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018. Επιπλέον, όπως είπε, ορισμένα από τα μέτρα που περιλαμβάνει, όπως η ολοκλήρωση του κτηματολογίου, έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια για το καλό της οικονομίας. Αναφορικά με τα οικογενειακά επιδόματα εκτίμησε, ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές απώλειες για τους δικαιούχους ενώ πρόσθεσε, ότι είπε και ο πρωθυπουργός, θα μπορούσαν να γίνουν διορθωτικές κινήσεις όπου απαιτείται μετά τον Αύγουστο του 2018.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment