Ναζιστικά σύμβολα και εκρηκτικοί μηχανισμοί στα ευρήματα «Combat 18 Hellas»- Στέλεχος της Χ.Α. ανάμεσα στους συλληφθέντες.

Μαχαίρια, σβάστικες, εκρηκτικοί μηχανισμοί και ναζιστικά βιβλία με αναφορά στον Αδόλφο Χίτλερ και τη ναζιστική Γερμανία βρέθηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο πλαίσιο επιχείρησης για τη σύλληψη έντεκα ακροδεξιών για την υπόθεση της ναζιστικής οργάνωσης «Combat 18 Hellas».
Φωτογραφίες από τα ευρήματα έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία
 Μάλιστα ένα Α4 χαρτί το οποίο θα χρησιμοποιούνταν ως υλικό για στένσιλ, φέρει την επιγραφή «ΑΜΕ» δηλαδή «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές».
 
Ως ιδιαίτερα επικίνδυνοι, με εμπρηστικό λόγο και διάθεση, εμφανίζονται τα μέλη των τρομοκρατικών ομάδων Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές και Combat 18, στη δικογραφία που σχηματίστηκε από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.
08032018-eur_daeev016s1520584102

Από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία προκύπτει η επικινδυνότητα των δραστών, η οποία εκπορεύεται από τις ακροδεξιές αντιλήψεις τους και το μίσος κατά των προσφύγων και των μεταναστών. Χαρακτηριστικός ο απομαγνητοφωνημένος διάλογος όπου εμφανίζεται η πρόθεση των κατηγορουμένων να «κάψουν μετανάστες», κάτι που σύμφωνα με την αστυνομία επιχείρησαν να εκτελέσουν, κάνοντας πράξη τη διάθεσή τους αυτή, στις 20 Μαΐου 2016, στη Στέγη Προσφύγων στην οδό Κάνιγγος 22, όπου κινδύνευσαν να καούν μικρά προσφυγόπουλα.

08032018-eur_daeev015s1520584101

Το νοσηρό έργο των Ελλήνων νεοναζί επαναλήφθηκε τον Αύγουστο του ίδιου έτους στην κατάληψη της Στέγης Προσφύγων, Νοταρά 26, και στη βιβλιοθήκη και το κοινωνικό παντοπωλείο των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού στις 17 Απριλίου 2016.

Οι έντεκα συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Τετάρτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας. Για τους εφτά συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα, ενώ πήραν προθεσμία να απολογηθούν το Σάββατο, στις 9.30 το πρωί. 
08032018-eur_daeev009s1520584101
Aνάμεσα στους συλληφθέντες για συμμετοχή στην ναζιστική ομάδα Combat 18, βρίσκεται και ένας ο οποίος ήταν γνωστός ως στέλεχος της «Χρυσής Αυγής» στο τάγμα εφόδου του Πειραιά η οποία είναι σήμερα ο πιο ενεργός Πυρήνας της ναζιστικής οργάνωσης, έχοντας διαδεχτεί τον Πυρήνα της Νίκαιας που κατέρρευσε μετά την ποινική δίωξη που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» η σύλληψη του Σπύρου Μεταλληνού, ο οποίος φέρεται να έχει παραδεχτεί τη συμμετοχή του στις εγκληματικές ενέργειες της ναζιστικής ομάδας, επιβεβαιώνει τη διασύνδεση της μητρικής οργάνωσης, δηλαδή της Χρυσής Αυγής, με τις μικρές περιθωριακές ναζιστικές ομάδες που δρουν αποκλειστικά στην παρανομία, αντιγράφοντας τη δική της δράση και συγκρότηση.

255243g-metallinos2

 

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment