«Να μαζέψει τον Καμμένο» ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης

Κυριακή του Πάσχα και εν μέσω τουρκικών παραβιάσεων πάνω από τη νήσο Παναγιά στις Οινούσσες όπου βρίσκεται ο Υπουργός Εξωτερικών, Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταδικάσει τις δηλώσεις του Πάνου Καμένου.

Σε σειρά αναρτήσεών του σήμερα στο Twitter, ο Ομέρ Τσελίκ χαρακτηρίζει τον Έλληνα υπουργό Άμυνας «αλαζόνα κωμικό πολιτικό» που φέρει απλά έναν υπουργικό τίτλο. Προσθέτει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να διακηρύσσει τις αρχές της αλλά συνάμα να αγνοεί τις «διαρκώς προκλητικές» τοποθετήσεις του κ. Καμμένου. Κατηγορεί, ακόμη, την ελληνική κυβέρνηση ότι με τη σιωπή της ουσιαστικά συναινεί στα λεγόμενα του Πάνου Καμμένου, και πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός εθελοτυφλεί απέναντι στη συμπεριφορά του υπουργού του.

Αν και η ενόχληση του Ομέρ Τσελίκ είναι εμφανής και εμφανίζεται ως αμυντική στην «επίθεση» Καμμένου, η Τουρκία επέλεξε σήμερα Κυριακή του Πάσχα να προκαλέσει και πάλι. Λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί τουρκικό F16 μπήκε στο FIR Αθηνών και πέταξε πάνω από τη νήσο Παναγιά στις Οινούσσες στα 7.000 πόδια και βγήκε από το FIR Αθηνών ένα λεπτό μετά.

Τι είχε δηλώσει ο Πάνος Καμμένος

Οι δηλώσεις που προκάλεσαν την «αντίδραση» του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ:

«Οι Έλληνες ενωμένοι θα τους τσακίσουμε» είπε σε έντονο τόνο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.»»[..] Δεν μας φοβίζουν και δεν μας γονατίζουν οι προκλήσεις του, οι απειλές του και οι ύβρεις του. Ίσα – ίσα, μας δυναμώνουν ακόμη περισσότερο. Αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου αυτό που έχουμε ως φυλακτό είναι οι Ένοπλές μας Δυνάμεις.

«Ακόμη, ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε ότι οι προκλήσεις των Τούρκων δεν θα μπορέσουν να φέρουν τη διχόνοια στον ελληνικό λαό «και αυτό το αποδεικνύεται πρώτα από όλα εσείς που είστε σήμερα εδώ μαζί με το μόνιμο προσωπικό, οι Εθνοφύλακες. Στέλνουμε ένα μήνυμα αποτροπής, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ένα μήνυμα ότι αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό ελληνικής γης, θάλασσας ή αέρα θα αντιμετωπιστούν όπως τους αντιμετωπίσαμε στους παγκόσμιους πολέμους, όπως το 1821 και όποτε ο Ελληνισμός εκλήθη να αμυνθεί».

«Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, δεν περιμένουμε ούτε από συμμάχους ούτε από φίλους, με τη δύναμη του Έλληνα, με τη δύναμη της ψυχής μας, με τη δύναμη της μάχης υπέρ βωμών και εστιών, το υψηλότατο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τον πατριωτισμό των Ελλήνων και τα μέσα που η πατρίδα μπορεί να διαθέσει.»

Σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν κρατούμενοι σε φυλακές της Αδριανούπολης, τόνισε ότι «θα τους βγάλουμε, θα τους απελευθερώσουμε, θα γυρίσουν πίσω. Αποτελεί στόχο μας και καθήκον μας. Η σκέψη μας είναι κοντά τους και αυτά λέμε στους γονείς τους. Δεν πρόκειται να παρακαλέσουμε κανέναν, θα ζητήσουμε να εφαρμοσθεί το διεθνές δίκαιο και όλοι μας έχουμε το μυαλό μας στους δύο συναδέλφους μας, στα αδέλφια μας, που βρίσκονται αυτή την στιγμή κρατούμενοι, όπως βρέθηκαν κρατούμενοι και αιχμάλωτοι πολλοί κατά τη διάρκεια της ιστορίας του ελληνικού έθνους».

https://www.dikaiologitika.gr/

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment