Νεκρός ο πιλότος του Mirage που έπεσε ανοιχτά της Σκύρου

Ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος γεννηθείς το 1984 και πατέρας 2  παιδιών είναι ο πιλότος που  βρήκε τραγικό θάνατο την Πέμπτη κατά την συντριβή του Mirage 2000-5 στη θάλασσα λίγα μίλια από τη Σκύρο.

Το μοιραίο  αεροσκάφος, μαζί με άλλο Mirage 2000, επέστρεφε για προσγείωση στη Σκύρο μετά από αναχαίτιση ζεύγους τουρκικών μαχητικών που είχε εισέλθει στο FIR Aθηνών και βρισκόταν κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του νησιού όταν χάθηκε το στίγμα του.

Συγκεκριμένα, κατά την επιστροφή, στη διαδικασία της προσγείωσης, ο δεύτερος πιλότος του σχηματισμού ανέφερε στο εθνικό κέντρο επιχειρήσεων ότι είχε χάσει  τον πρώτο πιλότο. 

258424g-19368409_copy

Την επίσημη ανακοίνωση του τραγικού συμβάντος έκανε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας:

«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στη φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.

Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος».

 Νωρίτερα την τραγική είδηση της απώλειας του πιλότου του Mirage 2000-5 που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου το μεσημέρι της Πέμπτης επιβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μέσω Twitter.

«Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ» έγραψε ο Π. Καμμένος.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment