Ρέγκλινγκ σε Σταϊκούρα: Εσείς αποφασίζετε τα μέτρα αρκεί να επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι

Η σημερινή κατάσταση και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, οι δεσμεύσεις της χώρας, οι προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης απασχόλησαν τον νέο υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συνεχίσουν «μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος της Ελλάδας και των πολιτών της και να εντείνουν την προσπάθεια για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».

‘Oπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών o επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ άφησε περιθώρια να εφαρμόσει η κυβερνηση  το μείγμα πολιτικής που επιθυμεί με  την προυπόθεση να επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι με τους οποίους έχει δεσμευθεί.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Οικονομικών ετοιμάζει φορολογικό νομοσχέδιο με κόστος που προσεγγίζει τα 6 δισ. ευρώ με σκοπό να κατατεθεί αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις στη Bουλή, δηλαδή μετά τις 22 Ιουλίου.

Παράγοντες του υπουργείου χαρακτηρίζουν το φορολογικό νομοσχέδιο ως «αναπτυξιακό», καθώς θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διατάξεις για τη Golden Visa και το leasing αυτοκινήτων και προσθέτουν ότι επί αυτής της βάσεως θα γίνουν οι συζητήσεις με τους θεσμούς. Μάλιστα, το κομμάτι του νομοσχεδίου που δεν θα αφορά στη φορολογία θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερο. Ερωτηθέντες δε σχετικά, επισημαίνουν ότι εφέτος δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό, όπως αναφέρεται και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Με βάση τον προγραμματισμό, το νομοσχέδιο θα σταλεί στους θεσμούς το συντομότερο δυνατόν, και θα υπάρξει και επικοινωνία εξ αποστάσεως, ενώ δεν έχει αλλάξει κάτι στον κυβερνητικό προγραμματισμό για την κοινοβουλευτική διαδικασία και την ψήφισή του.

Σχετικά με την επικείμενη έκδοση του 7ετούς ομολόγου, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι η πολιτική κατεύθυνση προς τον ΟΔΔΗΧ είναι πως «μας ενδιαφέρει η ποιότητα της έκδοσης», ήτοι να μετάσχουν θεσμικοί επενδυτές και όχι μόνον funds.

Ο κ. Σταϊκούρας θα έχει επαφές και με άλλους εκπροσώπους των δανειστών στο περιθώριο του ετήσιου συνεδρίου του Economist που διεξάγεται αύριο και μεθαύριο στο Λαγονήσι.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ θα συναντηθεί αύριο με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment