ΟΛΜΕ: 24ωρη απεργία και συλλαλητήρια την Παρασκευή 12 Απριλίου για απόσυρση του ν/σ για το «νέο Λύκειο»

Με αιχμή τις αλλαγές  για το » νέο Λύκειο» και τον  τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, η ΟΛΜΕ συνεπικορούμενη από την ΑΣΓΜΕ ανακοίνωση 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 12 Απριλίου καθώς και συλλαλητήρια στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Τα συλλαλητήρια προγραμματίζονται για τις 12 το μεσημέρι με προσυγκέντρωση στα προπύλαια για την Αθήνα και στο Άγαλμα Βενιζέλου για τη Θεσσαλονίκη, καθώς και στις κεντρικές πλατείες των υπολοίπων πόλεων της χώρας.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, με το νέο σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας υποβαθμίζεται περαιτέρω η γενική παιδεία και οι εγκύκλιες γνώσεις στην Γ´ λυκείου, με τη μείωση της διδασκαλίας βασικών γνωστικών αντικειμένων και υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του λυκείου.

«Βασική και κοινή θέση της ΑΣΓΜΕ ( Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) είναι ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης πρέπει να αποσυρθεί για τους παρακάτω  λόγους:

  • Υποβαθμίζει τη Γενική Παιδεία.
  • Μετατρέπει την Γ΄ Λυκείου σε προπαρασκευαστικό έτος για την πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο.
  • Διευρύνει τις μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες ανάμεσα στους μαθητές.
  • Δεν πλήττεται η παραπαιδεία»

Καλούμε τις ΕΛΜΕ, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων σε πολύμορφες δραστηριότητες και κινητοποιήσεις για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο».

 Όχι στο αντιεκπαιδευτικό ν/σχ για το «Νέο λύκειο» και το σύστημα πρόσβασης στην Γ/θμια Εκπαίδευση

Όλοι στην 24ωρη Απεργία την Παρασκευή, 12/4 και στα συλλαλητήρια

 

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment