Ο Παν. Λαφαζάνης με τα «κίτρινα γιλέκα» στο Παρίσι

Ο Παν. Λαφαζάνης  με τον Μαν. Κοζαδίνο, στέλεχος της ΛΑ.Ε και άλλους Έλληνες αγωνιστές  βρέθηκε το Σάββατο στην Πλατεία Δημοκρατίας (Place de Republique) στο Παρίσι,  για τη μεγάλη συγκέντρωση των «κίτρινων γιλέκων» που συνεχίζουν τις  μαζικές κινητοποιήσεις για  πέμπτη εβδομάδα παρά το κλίμα  καταστολής και τις ¨παραχωρήσεις» του Μακρόν.

Συνολικά 69.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας παρατάχθηκαν σε όλη τη χώρα, απέναντι σε περίπου 66.000 διαδηλωτές σε διάφορες πόλεις, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών. Τραυματίστηκαν τουλάχιστον επτά άτομα και έγιναν 115 προσαγωγές με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ βγήκαν στους δρόμους και οι λεγόμενες αύρες.

Της μαζικής συγκέντρωσης στην πλ. Δημοκρατίας έχουν προηγηθεί μεγάλες συγκεντρώσεις των κίτρινων γιλέκων στα Ηλύσια Πεδία, οι οποίες διαλύθηκαν από τα γαλλλικά ΜΑΤ μετά από επιθέσεις τους με δακρυγόνα και χημικές βομβίδες.

Με τον ίδιο τρόπο τα γαλλικά ΜΑΤ διέλυσαν τη μεγάλη συγκέντρωση των αριστερών κομμάτων, ιδιαίτερα της «Ανυπότακτης Γαλλίας».

Ο Παν. Λαφαζάνης έδωσε συνέντευξη στα γαλλικά ΜΜΕ και εκτεταμένη συνέντευξη στη Le Figaro, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο.

Με δηλώσεις του ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «τα κίτρινα γιλέκα συνεχίζουν και σήμερα με δυναμισμό τις μεγάλες τους κινητοποιήσεις στη Γαλλία και στέλνουν ένα μήνυμα αγώνα και ελπίδας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης και πρώτα απ’ όλα στον ελληνικό λαό.

Το μήνυμα που μου έδωσαν για την Ελλάδα οι ακτιβιστές των κίτρινων γιλέκων από την Πλατεία Δημοκρατίας είναι να ενωθούμε, να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας και να αγωνιστούμε με αποφασιστικότητα και τότε όλα τα δίκαια αιτήματα του ελληνικού λαού θα ικανοποιηθούν.

Στη ζωή και στην πολιτική δεν υπάρχουν μονόδρομοι».

Τελικά, η συγκέντρωση των κίτρινων γιλέκων στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι ήταν πολύ μεγάλη και δόθηκε δυνατότητα στο Παν. Λαφαζάνη εκ μέρους της Λαϊκής Ενότητας να χαιρετίσει την συγκέντρωση και ο χαιρετισμός του έγινε δεκτός με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τους συγκεντρωμένους Γάλλους πολίτες.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε μεγάλη πορεία όπου το κίτρινο χρώμα έδινε τον τόνο με τραγούδια και συνθήματα, η οποία δυστυχώς εμποδίστηκε να συνεχίσει την αγωνιστική της διαδρομή από κλούβες και αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες την διέλυσαν ρίχνοντας χημικά και βομβίδες.

Οι διαδηλωτές ξανασυγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας όπου η συγκέντρωση συνεχίζεται μέχρι αργά το βράδυ.

Πληροφορίες www.iskra.gr

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment