Προανακριτική για Novartis θα εισηγηθεί η κυβέρνηση την Δευτέρα στην Βουλή

Την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis πρόκειται να εισηγηθεί η κυβέρνηση την Δευτέρα στην Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική απόφαση ελήφθη στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, χθες, όπου συζητήθηκε ακριβώς η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο κοινοβούλιο σχετικά με την υπόθεση.

Την Δευτέρα θα συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Στο μεταξύ ξέσπασε και πάλι κόντρα μεταξύ κυβέρνηση και ΝΔ με αφορμή το σκάνδαλο. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση για «κατάλυση του κράτους δικαίου και πολωνοποίηση της πολιτικής ζωής», με το Μαξίμου να απαντά ότι οι αντιδράσεις της ΝΔ επιβεβαιώνουν τον πανικό της. 

ΝΔ: «Εχουμε Πολωνοποίηση της πολιτικής ζωής»

Για κατάλυση του κράτους δικαίου και «πολωνοποίηση» της πολιτικής ζωής έκανε λόγο ανώτατη πηγή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Όταν δεν έχουμε διάκριση των τριών εξουσιών, έχουμε πολωνοποίηση της πολιτικής ζωής και κατάλυση του κράτους δικαίου. Η ποινικοποίηση είναι δεδομένη», σημείωσε η ίδια πηγή απαντώντας σε ερωτήσεις κοινοβουλευτικών συντακτών για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis. Η ίδια πηγή σημείωσε ότι η διάκριση των εξουσιών διαχρονικά και η περίπτωση της Ελλάδας θα πρέπει να απασχολήσει και την Ευρώπη.

Μαξίμου: Επιβεβαιώνουν τον πανικό τους

«Οι αναφορές σε «πολωνοποίηση», σχέδια εξόντωσης, σκευωρίες και «κουκουλοφόρους» μάρτυρες μοναδικό στόχο έχουν τον εκφοβισμό της Δικαιοσύνης και των θεσμών», αναφέρουν πηγές του Μαξίμου. Και συμπληρώνουν: «Το μόνο όμως που καταφέρνουν είναι να επιβεβαιώνουν τον πανικό τους και να αυτοεξευτελίζονται».

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment