Προβλήματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»-Πτήση της Rainair κατέληξε στην … Ρουμανία

Σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του αεροδρομίου «Μακεδονία» που εκμεταλλεύεται η ιδιωτική εταιρία Fraport  προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία του τελευταίου 24ωρου που πλήττει όλη τη χώρα.

Έντεκα πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο «Μακεδονία» δεν κατάφεραν να προσγειωθούν λόγω της χαμηλής νέφωσης, που επικρατεί από χθες, σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου.

Οι πτήσεις ήταν από Λάρνακα, Αθήνα, από Ηράκλειο, Άμστερνταμ και από Λονδίνο.

Σταδιακά πάντως σήμερα ομαλοποιείται  η κατάσταση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” όπου γίνονται τέσσερις αφίξεις και αναχωρήσεις ανά ώρα, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport.

Αντί για τη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν στην  Τιμισοάρα

Σε μία από αυτές, την πτήση της ιδιωτικής αεροπορικής εταιρίας Ryanair με 184 έλληνες επιβάτες που επέστρεφαν από Λονδίνο, το αεροσκάφος προσγειώθηκε τελικά στο αεροδρόμιο της…. Τιμισοάρα στη Ρουμανία.

Το αεροπλάνο επρόκειτο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» το βράδυ της Παρασκευής. Ομως, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών αυτό στάθηκε αδύνατο. Η πτήση όμως της Ryanair από το Λονδίνο δεν κατευθύνθηκε σε κάποιο άλλο αεροδρόμιο της Ελλάδας, αλλά σε εκείνο στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας! Καταγγελίες των επιβατών αναφέρουν πως η εταιρεία τους έχει στην ουσία παρατήσει στο αεροδρόμιο αδιαφορώντας τι θα φάνε ενώ μεταξύ των επιβατών είναι βρέφη και ηλικιωμένοι.

Μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες των Ελλήνων ταξιδιωτών που εγκλωβίστηκαν από το βράδυ της Παρασκευής στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ενημέρωσε πως θα σταλεί αεροπλάνο για να μεταφέρει του άτυχους επιβάτες στην Αθήνα.

Ευθύνες στην RAINAIR επιρρίπτει ο Χρ. Σπίρτζης

«Δεν μπορεί να θυσιάζεται η στοιχειώδης ανθρώπινη συμπεριφορά και οι ανάγκες των πολιτών, στον ανταγωνισμό και την κερδοσκοπία των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους και χαμηλής κοινωνικής ευθύνης» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης με αφορμή το περιστατικό εγκλωβισμού 184 επιβατών που ταξίδευαν από το Λονδίνο με την Ryanair και βρέθηκαν στην Τιμισοάρα, λόγω κακοκαιρίας στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Το υπουργείο Μεταφορών, το οποίο και ναύλωσε αεροσκάφος της Aegean για την επιστροφή των 89 επιβατών από τη Ρουμανία στην Ελλάδα -οι 88 μεταφέρονται στην Ελλάδα με πούλμαν και 7 επιβάτες πιθανότατα κανόνισαν την μεταφορά τους προσωπικά με άλλες πτήσεις- επιρρίπτει ευθύνες στην ιρλανδική αεροπορική εταιρεία.

 

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment