Προσωρινή αναστολή εκτέλεσης του προστίμου της ΣΕΚΑΠ του ομίλου Σαββίδη

Προσωρινή «ανάσα», τουλάχιστον μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, λαμβάνει η ΣΕΚΑΠ, μετά τη σημερινή έκβαση της συζήτησης για την υπόθεση των τελωνειακών παραβάσεων  το έτος 2009. 

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής, αποφάσισε την  έκδοση προσωρινής διαταγής αναστολής των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης για την  καπνοβιομηχανία. Μετά την επικύρωση της απόφασης από το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής, το τελωνείο «μπλόκαρε» τη διανομή προϊόντων της ΣΕΚΑΠ στην ελληνική αγορά.  

Το πρόστιμο  που έχει επιβληθεί στην ΣΕΠΑΠ ανέρχεται στα  38,2 εκατ. ευρώ τότε, 44 εκατ. σήμερα με τις προσαυξήσεις.

Η ΣΕΚΑΠ (Ελληνική Καπνοβιομηχανία Ξάνθης) του Ιβάν Σαββίδη   μετά το πρόστιμο που της επιβλήθηκε απείλησε με πτώχευση  χρησιμοποιώντας σαν όμηρους τους 170 εργαζόμενους στην καπνοβιομηχανία.

Να θυμίσουμε ότι η ΣΕΚΑΠ πέρασε στα χέρια της εταιρείας Donskoy Tabak του ομίλου Σαββίδη το 2013, με εξευτελιστικό τίμημα 5 εκατ. ευρώ, ακριβώς γιατί είχε δικαστικές εκκρεμότητες, μετά τον δεύτερο διαγωνισμό για τη διάθεση του ποσοστού άνω του 50% που κατείχε στην εταιρεία η υπό εκκαθάριση ΑΤΕ. Σήμερα ο όμιλος ελέγχει πάνω από το 84% του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο δικηγόρος της ΣΕΚΑΠ, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, διευκρίνισε: «Σήμερα συζητήσαμε με την Πρωτοδίκη, κυρία (Ελένη) Πιστόλα, τους λόγους για τους οποίους ζητάμε την αναστολή των αποφάσεων για τη ΣΕΚΑΠ. ‘Εκανε λοιπόν δεκτό το αίτημά μας και ανέστειλε προσωρινά όλες τις αναγκαστικές πράξεις (σε βάρος της ΣΕΚΑΠ) έως τις 17 Ιανουαρίου».

Τη συγκεκριμένη ημερομηνία αναμένεται να συζητηθεί η αίτηση αναστολής της διαδικασίας, που κατέθεσε η καπνοβιομηχανία, και αν και αυτή γίνει δεκτή, τότε η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί. Εν αναμονή των εξελίξεων και τουλάχιστον μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, η ΣΕΚΑΠ θα μπορεί μετά τη σημερινή απόφαση να διακινεί ομαλά τα προϊόντα της στην ελληνική αγορά.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment