Σε απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας- Η ισονομία παραβιάζεται ξανά

Απεργία πείνας ξεκίνησε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, καταγγέλλοντας με επιστολή του στην εφημερίδα  idemedia δικαστικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που παρεμποδίζουν το δικαίωμα του στην τακτική άδεια.

Όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ της η «Εφημερίδα των Συντακτών»  από την πρώτη φορά που ο Κουφοντίνας έλαβε άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού, ξεκίνησαν αφόρητες πιέσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει διατάξει πειθαρχικό έλεγχο εις βάρος και των δύο εισαγγελέων που χορήγησαν άδειες στον κρατούμενο. Παρά τις σαφείς διατάξεις του νόμου, ο Δ. Κουφοντίνας σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους ισοβίτες εξέτισε 15 χρόνια ποινής, χωρίς να του δοθεί το δικαίωμα στην άδεια. Το δικαίωμα στην άδεια δεν σχετίζεται ούτε με το αδίκημα ούτε με την ποινή, αλλά με τη συμπεριφορά εντός της φυλακής, την εκτίμηση για την πιθανότητα διάπραξης νέων αδικημάτων και τον συγκεκριμένο τόπο κατοικίας.

Το αποτέλεσμα των εσωτερικών δικαστικών πιέσεων προς τους εισαγγελείς που εξέτασαν τα δύο πρώτα αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα, είναι ότι στο νέο, τρίτο του αίτημα, δήλωσαν αποχή. Παράλληλα, είναι αμφίβολο αν θα βρεθεί εισαγγελέας υπό αυτό το καθεστώς, να δώσει την άδεια που δικαιούται ο κρατούμενος, γνωρίζοντας ότι θα βρεθεί άμεσα υπό πειθαρχικό έλεγχο, στίγμα για κάθε δικαστικό.

Ολα αυτά, όμως, αποδυναμώνουν την ισονομία, ανοίγουν ένα αυθαίρετο παράθυρο εξαιρέσεων από τον νόμο, δημιουργούν ανασφάλεια δικαίου και προκαλούν σοβαρές υπόνοιες για αυθαίρετες πρόσθετες ποινές, πέραν εκείνων που επέβαλαν τα δικαστήρια.

Η επιστολή του Δ. Κουφοντίνα
Επειδή με την τελευταία παρέμβαση από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο ζήτημα της άδειάς μου καταρρέει άλλη μια φορά το προσωπείο της δήθεν ανεξάρτητης δικαιοσύνης και αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο αυτού του βαθιά ταξικού και πολιτικά ρεβανσιστικού θεσμού.

Επειδή αυτή η παρέμβαση, κουρελιάζοντας τους νόμους του δικού της συστήματος, που δήθεν υπηρετεί, στέλνει το σαφές μήνυμα ότι για τον πολιτικό αντίπαλο δεν ισχύει κανένας άλλος νόμος ή κώδικας, παρά μόνον η αλαζονεία της εξουσίας τους και η σκοπιμότητα της συντριβής του.

Επειδή αυτή η παρέμβαση έγινε ύστερα από απαίτηση της γνωστής Οικογένειας με το πατροπαράδοτο ιστορικό σε τέτοιες επεμβάσεις, αποκαλύπτοντας άλλη μια φορά ότι η δικαιοσύνη ενεργεί πάγια ως πειθήνια θεραπαινίδα των ισχυρών, όταν δεν λειτουργεί ως πλυντήριο για το ξέπλυμά τους (π.χ. ΑΓΕΤ, Υποκλοπές, Siemens, Offshores κ.λπ. κ.λπ.).

Επειδή αυτή η παρέμβαση έγινε με τρόπο που θυμίζει σκοτεινές μεθόδους βαθέος κράτους, για να εκφοβίσουν, να εκβιάσουν και τελικά να εξοντώσουν επιδεικτικά οποιονδήποτε εισαγγελέα τολμήσει να πιστεύει ότι μπορεί να κρίνει έντιμα, ανεξάρτητα από πιέσεις και εκβιασμούς.

Επειδή αυτή η παρέμβαση έχει τη συνυπογραφή της κυβέρνησης, που εξακολουθεί, παρά τις παλιές διακηρύξεις, να διατηρεί το εισαγγελικό βέτο, που καταργεί ουσιαστικά το Συμβούλιο της φυλακής.

Επειδή για μια φορά ακόμη επανέρχεται η απαίτηση να υποβάλω δήλωση μετανοίας, αποκηρύσσοντας την προσωπική μου διαδρομή.

Επειδή, όλα αυτά υπερβαίνουν το απλό ζήτημα μιας άδειας, στοχεύοντας στον πυρήνα της συνείδησης του πολιτικού κρατούμενου και στην προσωπική του αξιοπρέπεια. Και για εμάς αυτή είναι η απαράβατη κόκκινη γραμμή μας.

Και επειδή τίποτε και ποτέ δεν μας χαρίστηκε και αυτά που αποκαλούνται δικαιώματα δεν είναι παρά οι κατακτήσεις μακρών και πολύχρονων αγώνων, απαντώ με αυτό που αντιστοιχεί στον πολιτικό κρατούμενο.

Από την Τετάρτη 30 Μαΐου ξεκινώ απεργία πείνας με αιτήματα:

  • α) Κανονική τακτική άδεια
  • β) Κατάργηση του εισαγγελικού βέτο.

                                                                                Δημήτρης Κουφοντίνας 29-5-2018

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment