Σοκάρει η κατάθεση Λεμπιδάκη: Με είχαν δεμένο με αλυσίδα σαν σκυλί

Ελεύθερος μετά από 6 μήνες, ο 53χρονος επιχειρηματίας από την Κρήτη Μιχάλης Λεμπιδάκης, ύστερα από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο κρησφύγετο των απαγωγέων του.

O Μιχάλης Λεμπιδάκης εντοπίστηκε σε μάντρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων με την επωνυμία Κλάδος Δράκος, στο 5ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ρεθύμνου-Χανίων στην γέφυρα Ζουρίδα,  δεμένος με μία αλυσίδα στο πόδι και φοβερά αδυνατισμένος μετά από μισό χρόνο στα χέρια των απαγωγέων του, ο οποίος παρόλα όσα πέρασε, σε γενικές γραμμές είναι καλά στην υγεία του.

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε μισή ώρα μετά τις 7 το πρωί και μέχρι τις 8 είχαν προκύψει συλλήψεις και πλήθος προσαγωγών όλοι τους ντόπιοι και ένας κάτοικος Θεσσαλονίκης. Η έφοδος των αστυνομικών ήταν τόσο αιφνιδιαστική που οι δεσμώτες του στον χώρο που κρατείτο, ο «φρουρός» από την Θεσσαλονίκη και ο ιδιοκτήτης της μάντρας, κυριολεκτικά δεν κατάφεραν αντιδράσουν, ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν/

Στη συνέχεια και σε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις με αυτή που έγινε στο κρησφύγετο, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή ακόμη 5 άτομα, φτάνοντας συνολικά τις 7 βεβαιωμένες συλλήψεις, ενώ μέχρι το μεσημέρι οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια συνολικά 12 άτομα, που ανακρίνονται και θεωρείται βέβαιο πως ο τελικός αριθμός των συλλήψεων θα αλλάξει και θα μεγαλώσει.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι μία ανήλικη και συγκεκριμένα, η 16χρονη κόρη ενός εκ των μελών της σπείρας, η οποία μάλιστα είχε στείλει ένα από τα μηνύματα στην οικογένεια του θύματος και ψώνιζε τις κάρτες για τα καρτοκινητά των δραστών, που μετά από κάθε χρήση τα απέρριπταν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα ηγετικά μέλη της σπείρας που συνελήφθησαν είναι και ένα Κρητικό που είχε εμπλακεί στο παρελθόν και στην απαγωγή Παναγόπουλου και είχε φυλακισθεί. Κανείς από τους συλληφθέντες δεν είχε επαγγελματική ή άλλη σχέση με το θύμα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων.

Ήθελαν να είμαι συνέχεια δεμένος με αλυσίδα

Στην πολύωρη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ανέφερε: «Ήθελαν να είμαι συνέχεια δεμένος με αλυσίδα για να είναι σίγουροι ότι δεν θα φύγω. Στο δωμάτιο έμπαινε πότε ένα άτομο και πότε δύο. Δεν έβλεπα ποτέ τα πρόσωπά τους. Φορούσαν κουκούλες. Δεν με χτύπησαν. Η βία ήταν ψυχολογική. Φρόντιζαν συνεχώς να μου αλλάζουν κρησφύγετα. Μου έβαζαν μια κουκούλα στο πρόσωπο και με φόρτωναν σε ένα αυτοκίνητο και πηγαίναμε. Δεν είχα καμία αίσθηση του χώρου. Καταλάβαινα μόνο πότε μπαίνω και πότε βγαίνω από το αυτοκίνητο».

Η μάντρα στην γέφυρα Ζουρίδα ήταν και το τελευταίο «κρατητήριό» του, αφού είχαν προηγηθεί αγροικίες, αποθήκες, ακόμα και σπίτια στην ευρύτερη περιοχή, σε μία προσπάθεια των δραστών να εξαφανίσουν τα ίχνη του.

Όμοια σε χρονική διάρκεια απαγωγή στην Ελλάδα δεν έχει ξανασυμβεί, όπως και η αστυνομική επιχείρηση που έγινε ήταν άκρως επαγγελματική και αξίζουν συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. για τον αστραπιαίο τρόπο που έδρασε μην αφήνοντας περιθώρια, για ένοπλη αντιπαράθεση και συμπλοκή.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η υπερβολική χρονική παράταση στο θρίλερ αυτό από τους ίδιους τους δράστες, που μόλις πριν μερικές ημέρες έδειξαν μία υποχώρηση στα χρήματα που απαιτούσαν, χωρίς και πάλι να μπορούν να καλυφθούν, στην ουσία λειτούργησε εναντίον τους αφού έδωσε τον χρόνο στις Αρχές να συλλέξουν πληροφορίες, να επεξεργαστούν στοιχεία και να φτάσουν στο κατώφλι τους.

http://www.huffingtonpost.gr/

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment