Σοκάρει η ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του μικρού Αμίρ (video)

Δολοφονική επίθεση με  πέτρες στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ από το Αφγανιστάν έλαβε χώρα τα ξημερώματα, σε μια ρατσιστική κλιμάκωση της υπόθεσης με την αφαίρεση της σημαίας από τον 11χρονο, αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος  του σχολείου του στη Δάφνη για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Οι δράστες έριξαν πέτρες και μπουκάλια μπύρας και έσπασαν τζάμια τα οποία κατέληξαν σε ένα κρεβάτι, όπου ευτυχώς δεν κοιμόταν κανένας, αλλά και εκεί όπου κοιμόταν τα τρία παιδιά της οικογένειας με την μητέρα τους. Εκτός των άλλων, πέταξαν και ένα σημείωμα με το οποίο έστελναν μήνυμα στην οικογένεια να φύγει.

Όπως είπε ο μικρός Αμίρ στο news 24/7, «είχαμε κοιμηθεί 3 ώρες και μας πέταξαν μεγάλες πέτρες και μπουκάλια».

«Την ώρα που έσπαγαν τα τζάμια, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, φώναζα και καλούσα σε βοήθεια. Τα παιδιά είχαν ξυπνήσει, έκλαιγαν, ήταν πολύ φοβισμένα. Γέμισε γυαλιά το δωμάτιο των παιδιών. Βρέθηκε μπουκάλι μπύρας πάνω στο κρεβάτι. Οι πέτρες έπεφταν η μια μετά την άλλη. Ένιωσα πανικό. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ειδοποίησα την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, η οποία κατέβηκε και κάλεσε την αστυνομία. Θα πεθάνουμε. Θα μας σκοτώσουν. Δεν ξέρουμε τον λόγο», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του Αμίρ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μάλιστα, η οικογένεια σήμερα το πρωί ζήτησε από στελέχη του προγράμματος Προσωρινής Στέγασης προσφύγων του Δήμου Αθηναίων, τη μετακίνησή της σε άλλη κατοικία.

΄Οταν έφτασε η αστυνομία οι δράστες είχαν εξαφανιστεί. Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.

 Την ρατσιστική επίθεση καταδίκασαν  τα πολιτικά κόμματα. To Υπουργείο Παιδείας εκφράζει τον αποτροπιασμό  για την επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ στη Δάφνη, ζητώντας παράλληλα από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι υπαίτιοι, «όποιοι κι αν είναι και από όπου κι αν προέρχονται, να εντοπιστούν και να υποστούν τις συνέπειες της πράξης τους».

Διαμηνύει μάλιστα ότι η ελληνική Πολιτεία δεν δείχνει καμία ανοχή σε ρατσιστικές και φασιστικές πρακτικές, τονίζοντας πως ο Αμίρ και κάθε άλλος μαθητής και μαθήτρια θα πρέπει να νιώθει ασφαλής και ισότιμο μέλος του σχολείου του, της πόλης του, της χώρας στην οποία ζει.

Ο  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου στο οποίο φοιτά ο Αμίρ έβγαλε μια ανακοίνωση που προκαλεί ερωτηματικά ως προς την θέση του έναντι της αφαίρεσης της σημαίας από το παιδί. Συγκεκριμένα, αν και εξέφρασε τη στήριξή του στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων, πρόσθεσε ωστόσο ότι «εξακολουθεί να στηρίζει όλα τα παιδιά του σχολείου χωρίς διακρίσεις».

Υπενθυμίζεταιτο θέμα έχει ζητήσει προκαταρκτική εξέταση το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για την επιλογή του σχολείου να μην υλοποιήσει το αποτέλεσμα της κλήρωσης.

stones.png

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment