Στη Βουλή η μήνυση Σαμαρά κατά Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου για το σκάνδαλο Novartis

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε μήνυση σήμερα το πρωί σε βάρος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα   σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Η μήνυση στρέφεται επίσης κατά των Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Ελένης Τουλουπάκη, Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και των εισαγγελέων Χρήστου Nτζούρα και Στυλιανού Μανώλη, όπως και σε βάρος των προστατευόμενων μαρτύρων «Αικατερίνης Κελέση» και «Μάξιμου Σαράφη».

«Σήμερα, καταθέτω μήνυση κατά του Πρωθυπουργού. Γιατί με δική του ευθύνη στήνεται μια άθλια σκευωρία. Είναι τόσο κακο-στημένη, που καταρρέει από μόνη της. Οι κατηγορίες ‘φωνάζουν από μακριά’ ότι είναι πέρα για πέρα συκοφαντίες. Και το έκαναν βιαστικά, μια μέρα μετά το τεράστιο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία» δήλωσε ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ανυπομονούμε να διαβάσουμε τη νέα συνωμοσιολογική θεωρία του σε μόνιμη μανία καταδιώξεως τελούντος κυρίου Σαμαρά. Ο μόνος, ωστόσο, που τον καταδιώκει είναι το παρελθόν του. Του συνιστούμε να μηνύσει και αυτό» σχολίασε το Γραφείο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού για τη δήλωση που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός μετά την κατάθεση μήνυσης σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως ορίζει ο νόμος, η μήνυση αποστέλλεται αμελλητί στη Βουλή μέσω του Αρείου Πάγου και του Υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου το κοινοβούλιο να διερευνήσει εάν ο πρωθυπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έχουν διαπράξει τα αδικήματα που τους αποδίδει ο μηνυτής.

Για την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους δύο επίκουρούς της εισαγγελείς Χρήστο Ντζούρα και Στυλιανό Μανώλη θα σταλεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ερευνηθεί από αρμόδιο αντιεισαγγελέα.

Στην Εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου διαβιβάζεται και το σκέλος που αφορά στους δύο προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμο Σαράφη».

Ο εποπτεύων της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς αντεισαγγελέας θα κρίνει εάν πρέπει να διερευνηθεί η σε βάρος τους μήνυση. Σε μια τέτοια περίπτωση θα αποκαλυφθεί και η ταυτότητα τους.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment