Τελεσίγραφο για διυπουργική συνάντηση στέλνουν οι αγρότες που κλιμακώνουν την δράση τους

«Τελεσίγραφο» στέλνουν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας στην κυβέρνηση, καθώς αποφάσισαν ότι εάν μέχρι τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας (11/02) δεν οριστεί συνάντηση με κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργών για προβλήματα που τους απασχολούν. 

Οι αγρότες με απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής  μπλόκων κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους χωρίς να αποκλείουν κάθοδο στην Αθήνα και άλλες αιφνιδιαστικές κινήσεις.

Δυο βδομάδες παραμένουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι στους δρόμους με εμπροσθοφυλακή  το Πανθεσσαλικό μπλόκο της Νίκαιας. Με αποφασιστικότητα και «όπλο» την αλληλεγγύη που εκδηλώνεται καθημερινά από σωματεία και φορείς στα μπλόκα εντείνουν την πολύμορφη δράση τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων για την επιβίωσή τους.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων Κώστας Τζέλας μετά τον αποκλεισμό της εθνικής οδού στη σήραγγα των Τεμπών δήλωσε πως οι αγρότες έστειλαν το μήνυμα στην κυβέρνηση, η οποία πρέπει να δώσει άμεσα λύσεις στα αιτήματά τους.

«Μας ανάγκασε να βγούμε στον δρόμο, επιμένουμε και ζητούμε να συναντηθούμε με την κυβέρνηση με κλιμάκιο υπουργών υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη», δήλωσε.

Το Συντονιστικό του Μπλόκου της Νίκαιας Λάρισας συνεδρίασε το μεσημέρι της Κυριακής 10 Φλεβάρη. Αποτίμησε την μέχρι τώρα πορεία του αγώνα, εκτιμώντας ότι η μαζική μηχανοκίνητη κινητοποίηση του Σαββάτου 9 Φλεβάρη όπου απέκλεισαν τις σήραγγες των Τεμπών, δείχνει την δυναμική και την διάθεση για παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα, καθώς και ότι έδωσε ώθηση στους μικρομεσαίους αγρότες να συνεχίσουν την πολύμορφη δράση τους πανελλαδικά με αποφασιστικότητα και «όπλο» την αλληλεγγύη που επιδεικνύεται από εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα στα μπλόκα του αγώνα.

Σε αυτά τα πλαίσια, αποφάσισε να πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα της Δευτέρας 11 Φλεβάρη, πλατιά γενική συνέλευση μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων στο χώρο του μπλόκου στη Νίκαια Λάρισας προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους. Σημειώνεται ότι ζητούν συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και κλιμάκιο συναρμόδιων υπουργών για να ικανοποιηθούν συγκεκριμένα αιτήματα – διεκδικήσεις, με βάση το πλαίσιο αιτημάτων τους.

Αποκλεισμός της Εθνικής οδού στα Τέμπη

Υπενθυμίζεται ότι στις σήραγγες των Τεμπών βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι αγρότες από το Μπλόκο της Νίκαιας, παρά την προσπάθεια της Αστυνομίας να τους σταματήσει, διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Τα τρακτέρ, που έφτασαν με κομβόι από το Μπλόκο της Νίκαιας, παρατάχθηκαν και απέκλεισαν για δύο ώρες το ρεύμα της Εθνικής Οδού προς Θεσσαλονίκη. Οι αγρότες πέρασαν το διάζωμα και απέκλεισαν και το ρεύμα προς Αθήνα. Στο πλευρό τους βρέθηκαν και εργαζόμενοι της Θεσσαλίας που έφτασαν εκεί για να τους συμπαρασταθούν. «Κοινή πάλη εργατών – αγροτών ενάντια στην πολιτική ΕΕ – κυβερνήσεων – κεφαλαίου», ανάγραφε το πανό του ΕΚ Λάρισας.

Μπλόκα και καθημερινές αγωνιστικές δράσεις σε όλη τη χώρα

Μέχρι τώρα έχουν στηθεί 23 μπλόκα, με πολλές εκατοντάδες τρακτέρ σε βασικούς οδικούς κόμβους απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας. Συγκεκριμένα, έχουν στηθεί τα εξής μπλόκα:

Κόμβος Νίκαιας, Εθνική Οδός Αθήνας – Θεσσαλονίκης (Λάρισα). Κόμβος Αερινού, ΕΟ Αθήνας – Θεσσαλονίκης (Μαγνησία). Κόμβος «Ελιάς» Κατερίνης(Πιερία). Κόμβος Μαλγάρων, ΕΟ Αθήνας – Θεσσαλονίκης, και κόμβος Δερβενίου, ΕΟ Θεσσαλονίκης – Καβάλας (Θεσσαλονίκη). Κόμβος Κουλούρας, ΕΟ Θεσσαλονίκης – Βέροιας, και διασταύρωση Νάουσας, ΕΟ Βέροιας – Σκύδρας (Ημαθία). Κόμβος Γυψοχωρίου (Πέλλα). Διασταύρωση Σιδηροκάστρου(Σέρρες). Κόμβος Αντιγόνου Αμυνταίου (Φλώρινα). Κόμβος Πελασγίας, ΕΟ Αθήνας – Θεσσαλονίκης (Φθιώτιδα). Κόμβος Χαλικίου, Ιόνια Οδός (Αιτωλοακαρνανία). Κόμβος Λούρου, ΕΟ Πρέβεζας – Ιωαννίνων (Πρέβεζα). «Βενζινάδικα» Αιγίου, Σταυροδρόμι και Δαφνούλα Ερυμάνθου (Αχαΐα). Διασταύρωση Ανυφί και Πλατανίτη (Αργολίδα). Κόμβος Μεγαλόπολης (Αρκαδία). Κόμβος Αγίου Γεωργίου (Ηλεία). Κόμβος Μεσσήνης, ΕΟ Καλαμάτας – Αθήνας, και Χανδρινού Πυλίας (Μεσσηνία). Μεγάλα Χωράφια, ΕΟ Χανίων – Ηρακλείου (Χανιά). Κόμβος Πραιτωρίων, νότιος οδικός άξονας Κρήτης (Ηράκλειο).

Υλοποιώντας τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, με ορμητήριο τα μπλόκα οργανώνονται σε καθημερινή βάση πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις – συντονισμένοι αποκλεισμοί εθνικών δρόμων, συλλαλητήρια στα μπλόκα, συγκεντρώσεις μέσα στις πόλεις κ.ά. – εντείνοντας διαρκώς την αγωνιστική πίεση προς τη κυβέρνηση.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment