Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών αντιμέτωπο με την αστυνομική βία- Συλλήψεις και τραυματίες

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες σήμερα Πέμπτη ώρα 11π.μ.  στην Ευελπίδων

Απέναντι στα ΜΑΤ βρέθηκαν μέλη κινημάτων κατά των πλειστηριασμών που για μια ακόμη φορά πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης συγκεντρώσεις έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία. Το «Κίνημα Δεν Πληρώνω» πραγματοποίησε συγκέντρωση το πρωί έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Μπόταση, ενώ η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, στελέχη της ΛΑΕ και του ΕΠΑΜ συγκεντρώθηκαν στην οδό Θεμιστοκλέους.

Εκεί, όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο, δέχθηκαν την επίθεση των ΜΑΤ, έγιναν τρεις συλλήψεις. Πέντε διαδηλωτές τραυματίστηκαν από την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων. Ο ένας εξ αυτών ο φωτορεπόρτερ Άγγελος Μπαράι  που κάλυπτε τις συγκεντρώσεις μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στον Ερυθρό Σταυρό. Στους συλληφθέντες είναι ο Οδυσσέας Χαραλαμπόπουλος και ο Αλέξανδρος Ρωμανός Αγγελής, μέλη της ΛΑ.Ε, ο Θωμάς Καρράς, αγωνιστής του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, καθώς και 2 μέλη της νεολαίας ΛΑ.Ε, τους οποίους προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ με χειροπέδες.

Αμεσως μετά την αστυνομική καταστολή πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ, με αίτημα την απελευθέρωση των συλληφθέντων.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξέφρασε την αγανάκτησή του για τα επεισόδια, επιρρίπτοντας για μία ακόμη φορά ευθύνες στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας «αναίτια» την επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος των συγκεντρωθέντων .

«Με εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι δυνάμεις καταστολής για μια ακόμη φορά ξεπέρασαν και σήμερα κάθε όριο αυταρχισμού. Οι άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, με πρωτοφανή βία, στο πλήθος διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το συμβολαιογραφικό γραφείο, στην Αθήνα αντιδρώντας στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Η σημερινή συγκέντρωση της ΛΑ.Ε και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών έγινε καθώς, όπως τονίζουν σε ανακοίνωση τους ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν οι εξής πλειστηριασμοί: ενός διαμερίσματος 71 τ.μ.  στον Κορυδαλλό για χρέος 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 45.000 ευρώ, ένα αγροτεμάχιο 520 τ.μ. για χρέος 100.000€ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 30.000 ευρώ, ενός  υπογείου 194 τ.μ. για κατάσχεση 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 42.500 και ενός οικοπέδου 386 τ.μ. με κατοικία 25 τ.μ. στη Νέα Πέραμο για χρέος 99.000 ευρώ με πρώτη προσφορά τα 85.000 ευρώ.

Οι προσαγωγές των συλληφθέντων μετατράπηκαν σε κανονικές συλλήψεις και παραπέμπονται να δικαστούν στο αυτόφωρο σήμερα Πέμπτη 15/3 στις 11:00 το πρωί στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων με κατηγορίες για τρία πλημμελήματα: αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινωνικής ειρήνης και απόπειρα άσκησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού.

Η Λαϊκή Ενότητα, η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών και άλλες πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τον αυταρχικό της κατήφορο και καλούν σήμερα σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους συλληφθέντες την ώρα διεξαγωγής της δίκης (Πέμπτη 15/3 στις 11:00 το πρωί) στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων.

Πληροφορίες www.iskra.gr, the pressproject.gr

matlaethemistokleous24-1-e1521033891661 2-1-e1521033816303

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment