Υπερψηφίστηκε το ν/σ για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια- Παραπομπή Κατσίκη ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

ευρεία πλειοψηφία ψηφίσθηκε  το νομοσχέδιο για την αναδοχή και την υιοθεσία αλλά και το άρθρο για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Το επίμαχο άρθρο 8 ψηφίσθηκε με ονομαστική ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν 264 βουλευτές. Υπέρ ψήφισαν 161 βουλευτές και κατά 103 βουλευτές.
Αναλυτικά το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε επί της αρχής από ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητους Έλληνες, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, καταψηφίσθηκε από Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε παρών.
Υπερ του επίμαχου άρθρου 8 του νομοσχεδίου για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια τάχθηκαν οι ΣΥΡΙΖΑ, ΔΥΣΗ και Ποτάμι, αλλά και τέσσερις βουλευτές από τη ΝΔ, η οποία καταψήφισε το εν λόγω άρθρο. Το άρθρο 8 καταψηφίστηκε και από δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Διαφοροποιήσεις υπήρξαν και στη ΔΗΣΥ, που τάχθηκε υπέρ του άρθρου, αλλά και στους ΑΝΕΛ, όπου δύο βουλευτές υπερψήφισαν, κόντρα στη κεντρική γραμμή του κόμματος για καταψήφιση. 

Ειδικότερα στο άρθρο 8 για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια διαφοροποιήθηκαν:

  • Από τους ΑΝΕΛ οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις, που υπερψήφισαν
  • Από τη ΝΔ οι Ντόρα Μπακογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη, Νίκη Κεραμέως και Κατερίνα Μάρκου που ήταν και εισηγήτρια της ΝΔ
  • Από τη ΔΥΣΗ οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Γιώργος Καρράς, Μιχάλης Τζελέπης, Γιώργος Αρβανιτίδης και Ανδρέας Λοβέρδος απουσίαζαν ενώ το κόμμα τους υπερψήφισε το άρθρο. (σημ: Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ανδρέας Λοβέρδος βρισκόταν στο εξωτερικό)
  • Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Θεόδωρος Παραστατίδης καταψήφισαν διαφοροποιώντας τη θέση τους από το κόμμα τους που υπερψήφισε το άρθρο
Παραπομπή Κατσίκη ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ , Κώστα Κατσίκη, στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις υιοθεσίες και την αναδοχή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον Νίκο Βούτση την παραπομπή του στην Επιτροπή δεοντολογίας καταλογίζοντας του ρητορική μίσους.  Να σημειωθεί ότι ο  Κώστας Κατσίκης στην ομιλία του στη Βουλή παραλλήλισε την  ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία.

Η επιστολή των βουλευτών προς τον πρόεδρο της Βουλής:

Προς τον αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής
κ. Βούτση Νικόλαο
 
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
 
Με αφορμή τις χθεσινές, απαράδεκτες, άκρως προσβλητικές, ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή και την υιοθεσία – δηλώσεις που παραπέμπουν ξεκάθαρα σε ρητορική μίσους – οι υπογράφοντες και υπογράφουσες βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ, ζητάμε – κατ’ εφαρμογή του άρθρου 2 του Κώδικα Δεοντολογίας, και με ανάλογη εφαρμογή των άρθρων του Κανονισμού – την παραπομπή του κ. Κατσίκη, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Οι αιτούντες βουλευτές
 
Αναγνωστοπούλου Σία
Δρίτσας Θοδωρής
Δριτσέλη Παναγιώτα
Ιγγλέζη Κατερίνα
Καββαδία Αννέτα
Καραγιαννίδης Χρήστος
Κυρίτσης Γιώργος
Λάππας Σπύρος
Μαντάς Χρήστος
Μιχαηλίδης Ανδρέας
Μορφίδης Κώστας
Πάλλης Γιώργος
Παπαδόπουλος Χριστόφορος
Παρασκευόπουλος Νίκος
Σταματάκη Ελένη
Ψυχογιός Γιώργος

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment