Φίλης: Δεν υπάρχει διαχωρισμός, ευνοείται η Εκκλησία

Σοβαρές επιφυλάξεις εξέφρασε ο Νίκος Φίλης για τη συμφωνία κράτους- Eκκλησίας μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου σε συνεντεύξεις του σε ΜΜΕ ζητώντας  καθαρές και όχι μεσοβέζικες λύσεις.

Μιλώντας στον news247 στους 88,6.  αναρωτήθηκε ποια θα είναι η ιδιότητα των δημοσίων υπαλλήλων από δω και πέρα, ποιος θα αποφασίζει για τις προσλήψεις και τις απολύσεις και αν θα τους κρίνει το ΣτΕ. Εξέφρασε ανησυχία και για τα 210 εκατομμύρια που θα πηγαίνουν για τις 10 χιλιαδες οργανικές θέσεις.

Για την εκκλησιαστική περιουσία

«Δεν είναι διαχωρισμός αυτός. Οφελείται η Εκκλησία. Η συμφωνία προβλέπει ότι στην εκκλησιαστική περιουσία μπαίνουν οι αμφισβητούμενες ιδιοκτησίες τις οποίες θα αξιοποιεί από κοινού με το κράτος. Δηλαδή θα εισπράττει έσοδα από τις αμφισβητούμενες γαίες ενώ το κτηματολόγιο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη» τόνισε στο news247. Σημείωσε τέλος ότι η εκκλησία διεκδικεί πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα στη χώρα.

Ο κ. Φίλης μιλώντας σε συνέντευξή του στο pontiki.gr. ασκεί κριτική και για τη ρύθμιση που ανακοινώθηκε σχετικά με την εκκλησιαστική περιουσία, μιλώντας για «γαλαντομία του κράτους».

«Χρειάζεται πολλή δημόσια συζήτηση και νομική διευκρίνιση και όχι γαλαντομίες εκ μέρους του κράτους. Η εκκλησιαστική περιουσία είναι ένα ακανθώδες ζήτημα και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί προωθείται μια ρύθμιση τύπου «περαίωση» υπέρ της Εκκλησίας – και μάλιστα προκαταλαμβάνοντας το Κτηματολόγιο, που θα ολοκληρωθεί τα αμέσως επόμενα χρόνια» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι ρυθμίσεις για τα οικονομικά της Εκκλησίας δεν έχουν σχέση με τη συνταγματική αναθεώρηση, γι’ αυτό ο διάλογος πρέπει να γίνει χωρίς βιασύνες και δεσμεύσεις εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment