Φιλοζωικές Οργανώσεις: Νομιμοποιεί τον παράνομο εγκλεισμό των αδέσποτων η διάταξη που έφερε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση στη Βουλή

Ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής τροπολογία που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά  στο άσχετο  νομοσχέδιο «Φορείς Διαχείρισης Προστατευομένων Περιοχών και άλλες Διατάξεις”  από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη, για τα αδέσποτα ζώα που προκαλεί την έντονη αντίδραση φιλοζωικών οργανώσεων. 
  Με την τροπολογία  προβλέπεται η δημιουργία κέντρων αδέσποτων ζώων σε δασικές εκτάσεις, σε δημόσιες χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις όπου τα ζώα θα μένουν έγκλειστα.  

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του ν/σ,  σκοπός της δημιουργίας των Κέντρων Αδέσποτων Ζώων, αποτελεί «η περίθαλψη και η μείωση των αδέσποτων ζώων,  και ο περιορισμός της παράνομης μεταχείρισης αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας”.

 Τι καταγγέλλει η Π.Φ.Π.Ο και η Animal Action
Ψηφίζεται νύχτα, ύπουλα και σκόπιμα από άλλο Υπουργείο  τροπολογία που υπογράφει την καταδίκη των αδέσποτων ζώων.   Τα σχέδια της κυβέρνησης προσβάλλουν βάναυσα τα αισθήματα φιλοζωίας και πολιτισμού κάθε σκεπτόμενου πολίτη. Ποτέ μέσα σε τόσες λίγες λέξεις δεν συμπεριελήφθη κάτι τόσο εφιαλτικό για τα ζώα,  τονίζει σε ανακοίνωσή της η Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία Ελλάδος.
Μια επαίσχυντη τροπολογία που επιτρέπει την λειτουργία χώρων μόνιμης διαμονής αδέσποτων ζώων σε βραχώδεις εκτάσεις και σε δάση με σκοπό να τα προστατέψουν από τα παράνομα σωματεία και τους ιδιώτες!!!  Ποτέ μέσα σε τόσες λίγες λέξεις δεν συμπεριελήφθη κάτι τόσο εφιαλτικό για τα ζώα.
Ρητορικά θα τους ρωτήσουμε, αν συναισθάνονται τι ακριβώς ψηφίζουν. Αν συνειδητοποιούν, ότι δημιουργούν χώρους εξορίας των ζώων εν έτει 2018 σε μια ευρωπαϊκή χώρα! Αν συνειδητοποιούν τις καταστροφικές συνέπειες αυτού που ανερυθρίαστα ψηφίζουν αύριο (σήμερα).
Είναι εντελώς απαράδεκτη η τροπολογία με σκοπό δήθεν ‘‘περίθαλψη και μείωση των αδέσποτων ζώων’’, που αποτελεί αντικείμενο του Σχεδίου Νόμου (του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων), το οποίο ακόμη περιμένουμε να τεθεί σε διαβούλευση, τονίζουν  σε κοινή ανακοίνωση Π.Φ.Π.Ο και Animal Action.
Πρώτον, με προσθήκη (εκπρόθεσμη τροπολογία που, παραδόξως, υπογράφουν τέσσερις υπουργοί) της τελευταίας στιγμής σε άσχετο σχέδιο νόμου (30 ώρες πριν τη συζήτησή του στην Ολομέλεια), τίθεται ξαφνικά ζήτημα ‘‘εγκατάστασης και λειτουργίας κέντρων περίθαλψης και διαμονής κάθε είδους αδέσποτων ζώων με σκοπό τον περιορισμό της παράνομης μεταχείρισης αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας’’. Η τροπολογία αυτή υπογράφεται από τον αρμόδιο υπουργό κ. Ι. Τσιρώνη, που οφείλει να εξηγήσει τι εννοεί αναφερόμενος σε ‘‘παράνομη μεταχείριση αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία’’.
Δεύτερον, δεν υπάρχουν στην ισχύουσα νομοθεσία οι όροι ‘‘κέντρα περίθαλψης’’ και ‘‘κέντρα διαμονής’’ αδέσποτων ζώων και επομένως είναι τουλάχιστον παράλογο, με την επίμαχη τροπολογία, να επιτρέπονται εγκαταστάσεις αρρύθμιστες από το Νόμο. Διερωτόμαστε εάν η τροπολογία φωτογραφίζει τις εγκαταστάσεις του ‘‘Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ)’’. Ολα αυτά, με ταυτόχρονη υποβάθμιση της δασικής προστασίας».
Πρόκειται για μια παράνομη τροπολογία, αντιφατική, αναποτελεσματική, κακογραμμένη και δυσφημιστική για τους φορείς της μέχρι τώρα άσκησης της αρμοδιότητας διαχείρισης των ζώων, δημιουργεί σύγχυση στον εφαρμοστή του νόμου και ως εκ τούτου αντισυνταγματική.  Τους καλούμε να αποσύρουν την τροπολογία αυτή της ντροπής».

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment