Φρικιαστικές αποκαλύψεις για τους γονείς που κακοποιούσαν σεξουαλικά τα παιδιά τους στη Λέρο

Ενώ η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση του Αρείου Πάγου σοκάρουν  οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τους γονείς- τέρατα που κακοποιούσαν σεξουαλικά τα παιδιά τους στην Λέρο.

Σύμφωνα με την «Δημοκρατική της Ρόδου», στις προανακριτικές τους καταθέσεις οι δύο γονείς εμφανίστηκαν αμετανόητοι και μάλιστα φέρονται να δήλωσαν ότι απολάμβαναν κιόλας τις ακόλαστες πράξεις τους.

Η οικογένεια έχει τέσσερα παιδιά, έναν 25χρονο γιο, έναν 20χρονο, την 14χρονη κόρη και το 10χρονο αγόρι. Το μεγαλύτερο από αυτά έχει καταφέρει να φύγει από το σπίτι, καθώς και αυτό έπεφτε θύμα των σεξουαλικών επιθέσεων από τους ίδιους τους γονείς του. Ο 20χρονος και ο 10χρονος αντιμετωπίζουν προβλήματα νοητικής στέρησης και ψυχολογικών προβλημάτων.

Το 14χρονο κορίτσι τις τελευταίες ημέρες δεν είχε όρεξη ούτε για να πιει νερό. Οι γονείς της αναγκάστηκαν να την πάνε στο νοσοκομείο της Λέρου. Τότε αποκαλύφθηκε η φρίκη. Ο εφιάλτης που ζούσε μαζί με τα αδέλφια της τα τρία τελευταία χρόνια.

Οι γονείς συνελήφθησαν, ενώ ο πατέρας, έπειτα από ολονύχτια ανάκριση, ομολόγησε. Τον ακολούθησε η μητέρα που κατέθεσε λεπτομέρειες στις αρχές. Όπως είπε η μητέρα των τεσσάρων παιδιών και συνεργός στη σεξουαλική κακοποίηση, η ίδια είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις αχαρακτήριστες αρρωστημένες πράξεις, αφού μεταξύ άλλων «σκηνοθετούσε» τις ερωτικές πράξεις με το κορίτσι και το 10χρονο αδελφάκι της, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα νοητικής στέρησης.

Χαμόγελο του Παιδιού: Είχαμε ενημερώσει για την κακοποίηση στη Λέρο πριν ένα χρόνο

Με ανακοίνωσή του το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρει πως είχε ενημερωθεί μέσω καταγγελιών για την κακοποίησή τους και ότι ενημέρωσε από την πλευρά του τις αρχές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», με αφορμή την υπόθεση της βάναυσης κακοποίησης των ανήλικων παιδιών από τους γονείς τους στη Λέρο ενημερώνει ότι ουδέποτε φιλοξενήθηκε η 14χρονη κόρη της οικογένειας σε κάποιο από τα Σπίτια του οργανισμού, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα.

Τον Μάιο του 2017, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένοι γονείς ασκούσαν έντονη σωματική κακοποίηση στα ανήλικα παιδιά τους, τα παραμελούσαν και υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική παρενόχληση της ανήλικης κόρης (13 ετών). Άμεσα, όπως γίνεται για κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες.

Τον Ιούλιο του 2017, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε κλήση από συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας όπου ανέφερε ότι το 13χρονο κορίτσι καθώς και ο 8χρονος αδερφός της βρίσκονταν σε Νοσοκομείο Παίδων κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Το συγκεκριμένο άτομο ενημέρωσε ότι το 13χρονο κορίτσι έφυγε μόνο του από το Νοσοκομείο, καθώς φοβόταν ότι θα γυρίσει πίσω στο οικογενειακό της περιβάλλον, ωστόσο εντοπίστηκε άμεσα κι επέστρεψε ξανά.

Παρέμβαση Αρείου Πάγου

Παρέμβαση της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε το θέμα των φρικιαστικών καταγγελιών για κακοποίηση των 3 παιδιών στη Λέρο από τους γονείς τους. Η ανώτατη εισαγγελέας έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελέα της Κω για :

1) Να εξεταστούν τα παιδιά από ειδικούς παιδοψυχιάτρους,

2) Να φύγουν από τη Λερο να εγκατασταθούν σε εδική δομή ώστε να λάβουν τη «φροντίδα» που απαιτείται και

3) Να ερευνηθεί εφόσον υπάρχει και τέταρτο μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, το οποίο πάσχει από νοητική στέρηση, αν και αυτό έχει κακοποιηθεί.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment