Συγγελάκης: Η Γερμανία πρέπει να κλείσει τις οφειλές της με την Ιστορία

Η ομιλία του Αριστομένη Συγγελάκη, συγγραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα στην εκδήλωση με θέμα «Γοργοπόταμος, κορυφαία πράξη της Εθνικής Αντίστασης, 75 χρόνια μετά».

  Την εκδηλωση οργάνωσαν την 26η Νοεμβρίου 2017 ο Δήμος Λαμιέων, το Σωματείο – Ιστορικό Αρχείο Ρούμελης 1940-1950 (Μ.Ι.Α.Ρ) και ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων.

Στην ομιλία του ο  κ. Αριστομένης Συγγελάκης  τόνισε πως η Ελλάδα είχε σημαντική προσφορά και  πλήρωσε βαρύ τίμημα κατά τη  διάρκεια του  αντιφασιστικού πολέμου καλώντας τη Γερμανία να  κλείσει τις οφειλές της με την Ιστορία.  

«Σήμερα από διάφορες πλευρές, θέλουν να χτυπήσουν το κίνημα Διεκδίκησης των Γερμανικών οφειλών και να παραχαράξουν την Ιστορία.  Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε. Η απόδοση των γερμανικών οφειλών είναι ηθικό χρέος απέναντι στα αθώα θύματα του πολέμου, απέναντι στη  βαρβαρότητα» υπογράμμισε ο κ. Συγγελάκης.

Ο ομιλητής  ζήτησε από    την Ελληνική  Κυβέρνηση να στηρίξει ουσιαστικά το κίνημα διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων και έκλεισε την ομιλία του καλώντας  σε ένα  νέο Γοργοπόταμο, σε ένα ενωτικό κίνημα «για ελεύθερη πατρίδα και πανανθρώπινη λευτεριά».

Βίντεο με την ομιλία του Αρ. Συγγελάκη

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment