Βραζιλία: Ο ακροδεξιός Μπολσονάρου νικητής με 46% των ψήφων στον α γύρο των Προεδρικών εκλογών

Σε μια χώρα με τεράστια προβλήματα,  στις πιο πολωμένες εκλογές της χώρας προηγείται ένας  ακροδεξιός πρώην λοχαγός, νοσταλγός της χούντας, σεξιστής, ομοφοβικός, με δηλώσεις υπέρ της οπλοκατοχής, της καταστολής και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Είχε προηγηθεί η φυλάκιση Λούλα, και η αποπομπή Ρουσεφ με κατηγορίες για διαφθορά.  Κατηγορίες που υποστηρίχθηκαν από τα μεγαλα ΜΜΕ που  υποστηρίζουν τα συμφέροντα των πλουσιότερων, την μεγαλύτερη ανισότητα και αδικία. Που οδεύει η Βραζιλία η 5η μεγαλύτερη πληθυσμιακά χώρα; Ή κρίση στο πολιτικό σύστημα συνοδεύεται από μια σοβαρή οικονομική κρίση. Αν ο δεύτερος γύρος καταλήξει στην άνοδο του ακροδεξιού Μπολονσάρο, ο αέρας στον πλανήτη θα γίνει ακόμη βαρύτερος.

Ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου έλαβε το 46% των ψήφων και θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο με τον κεντροαριστερό Φερνάντου Αντάτζι,διάδοχο του Λούλα στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος Εργαζομένων (PT). ο οποίος έλαβε το 29%, σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα.

Ο Μπολσονάρου υποστηρίχθηκε από μια ομάδα απόστρατων στρατηγών οι οποίοι κατηγορούν το PT για τη διαφθορά, την εγκληματικότητα και την ύφεση της οικονομίας και δεν διστάζουν να τάσσονται υπέρ της επέμβασης του στρατού στα πολιτικά πράγματα εάν η πολιτική και οικονομική κρίση και η διαφθορά συνεχιστούν.

Ο   Ζαΐχ Μπολσονάρου άφησε μάλιστα αιχμές για νοθεία στον πρώτο κύκλο των προεδρικών εκλογών της Βραζιλίας δηλώνοντας πως είναι «σίγουρος» ότι θα είχε εκλεγεί εάν δεν ενέσκηπταν «προβλήματα με τα ηλεκτρονικά συστήματα ψηφοφορίας».

Ο ακροδεξιός υποψήφιος Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος κέρδισε καθαρά τον πρώτο γύρο των εκλογών, έλαβε πάνω από τις μισές ψήφους στις Πολιτείες Σαν Πάουλου και Ρίο ντε Ζανέιρο, τις πλουσιότερες της χώρας.Συνολικά, ο Μπολσονάρου κέρδισε στις 17 από τις 27 Πολιτείες της χώρας, εξασφαλίζοντας πάνω από το 50% των ψήφων στις 9.

Ο κεντροαριστερός αντίπαλός του Φερνάντου Αντάτζι κέρδισε κυρίως φτωχές Πολιτείες στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, προπύργιο του μέντορά του, του πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος έχει φυλακιστεί μετά την καταδίκη του για διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατηγορίες που αρνείται.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment