Ιαπωνία και Ν. Κορέα θέλουν πυρηνικά όπλα για να αντιμετωπίσουν τη Β.Κορέα

Το ενδεχόμενο να κατασκευάσουν πυρηνικά όπλα για να αντιμετωπίσουν την απειλή της  Βόρειας Κορέας εξετάζουν η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, σύμφωνα με τον Χένρι Κίσινγκερ.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις, προειδοποίησε ότι η απειλή μιας πυραυλικής πυρηνικής επίθεσης από τη Βόρεια Κορέα είναι όλο και πιο κοντά και τόνισε ότι η Ουάσιγκτον ουδέποτε θα συμβιβαστεί με την ιδέα ότι το καθεστώς της Πιονγιάνγκ διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο.

«Αν συνεχίσουν [στη Βόρεια Κορέα] να διαθέτουν πυρηνικά όπλα, τότε αυτά θα πρέπει να διαδοθούν, να εξαπλωθούν και στην υπόλοιπη Ασία. Δεν γίνεται η Βόρεια Κορέα να είναι η μόνη χώρα της χερσονήσου, που θα έχει πυρηνικά και οι Νοτιοκορεάτες να μην προσπαθήσουν το ίδιο. Ούτε γίνεται να κάθεται η Ιαπωνία με σταυρωμένα τα χέρια. Γι’ αυτό λοιπόν μιλούμε για διάδοση των πυρηνικών» είπε ο Κίσινγκερ σε πρόσφατη συνέντευξη του, σύμφωνα με τους New York Times.

Σεούλ και Τόκιο φοβούνται ότι η κυβέρνηση Τραμπ ίσως διστάσει να υπερασπιστεί τους συμμάχους της υπό το φόβο μήπως οι ενέργειές της προκαλέσουν πυρηνική επίθεση στις ΗΠΑ.

Στη Νότια Κορέα το 60% των πολιτών βλέπει θετικά την πιθανότητα να αποκτήσει η χώρα τους πυρηνικά όπλα.

Η κοινή γνώμη στην Ιαπωνία δεν διάκειται ευνοϊκά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο -απολύτως αναμενόμενο ιστορικά- αλλά ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, ο οποίος βγήκε ενισχυμένος από τις πρόσφατες εκλογές, ελπίζει να αλλάξει το μεταπολεμικό Σύνταγμα της χώρας του.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment