Κύπρος-Θρίλερ για τον β’ γύρο προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις

Ο πρώτος γύρος θα γίνει στις 28 Ιανουαρίου και οι δύο πρώτοι υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 4 Φεβρουαρίου.

Η αύξηση της συσπείρωσης του ΑΚΕΛ φαίνεται να δίνει ώθηση τον Σταύρο Μαλά στη μεγάλη μάχη με τον Νικόλα Παπαδόπουλο για το ποιος θα εξασφαλίσει το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ο πρώτος γύρος θα γίνει στις 28 Ιανουαρίου και οι δύο πρώτοι υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 4 Φεβρουαρίου. 

Η Symmetron πάντως βλέπει θρίλερ σε ότι αφορά το ποιος θα εξασφαλίσει τελικά το εισιτήριο υπολογίζοντας τη διαφορά Μαλά – Παπαδόπουλου μόλις στη μισή μονάδα.

Η δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του ALPHA Κύπρου δίνει στην πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο στον Νίκο Αναστασιάδη ποσοστό ύψους 34,2% (33,7% στην προηγούμενη έρευνα), έναντι 23,1% στον κ. Μαλά (από το 19,6% στην προηγούμενη έρευνα) και 22,6% στον Νικόλα Παπαδόπουλο που παραμένει σταθερός σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα.

Στην τέταρτη θέση η Symmetron βλέπει τον πρόεδρο του ΕΛΑΜ με 4,3% από το 2,7% της προηγούμενης έρευνας και στην πέμπτη θέση τον Γιώργο Λιλλήκα με 3,1% από το 4,1% της προηγούμενης έρευνας.

 

Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων, που έχουν δικαίωμα ψήφου να ψηφίσουν στην Κύπρο στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, που θα γίνουν στις 28 Ιανουαρίου, ανέρχεται στους 550.876. 

Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται 657 Τουρκοκύπριοι εκλογείς και 283 εγκλωβισμένοι, που κατοικούν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν από Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών, σύμφωνα με την οποία, δικαίωμα ψήφου έχουν και 11683 Κύπριοι, οι οποίοι θα ψηφίσουν στο εξωτερικό.

Τα εκλογικά κέντρα στην Κύπρο και η κατανομή των εκλογέων κατά επαρχία, έχουν ως ακολούθως:

Λευκωσία, 410 εκλογικά κέντρα και 213.033 εκλογείς, Λεμεσός 305 εκλ. κέντρα και 152.115 εκλογείς, Λάρνακα 181 εκλ. κέντρα και 92.795 εκλογείς, Πάφος 134 εκλ. κέντρα και 49.765 εκλογείς και Αμμόχωστος – ελεύθερο τμήμα 54 εκλογικά κέντρα και 31.485 εκλογείς.

Το εκλογικό κέντρο με τους λιγότερους εκλογείς (47 τον αριθμό), είναι αυτό του Παλαιόμυλου στην επαρχία Λεμεσού.

Στην Ελλάδα, εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν σε Αθήνα, Βόλο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Λάρισα, Πάτρα, Ρέθυμνο.

Στο εξωτερικό θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα σε Γλασκώβη, Λονδίνο, Ληντς, Μάντσεστερ, Μπέρμιγχαμ, Μπρίστολ, Βερολίνο, Βιέννη, Βρυξέλλες, Μανάμα, Νέα Υόρκη, Ντουμπάι, Παρίσι, Πράγα, Ριάντ, Σόφια, Στοκχόλμη και Χάγη.

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment