Πρωθυπουργός ΠΓΔΜ: Αποδεχόμαστε γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλάζουμε όνομα στο αεροδρόμιο

Σημαντική εξέλιξη στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ να δηλώνει πριν από λίγο ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αποδεχτεί γεωγραφικό προσδιορισμό στην ονομασία της.

Ταυτόχρονα, ο Ζάεφ αποκάλυψε ότι στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο της ΠΓΔΜ αποφασίστηκε η μετονομασία του αεροδρομίου από «διεθνές αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος» σε «διεθνές αεροδρόμιο Σκοπίων» και η μετονομασία της εθνικής οδού της ΠΓΔΜ, που οδηγεί στα σύνορα με την Ελλάδα, από «εθνική οδός Αλέξανδρος ο Μακεδών» σε «εθνική οδός Φιλία».

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την σημερινή απόφαση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να μετονομάσει το αεροδρόμιο των Σκοπίων σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων», καθώς και τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τα Σκόπια με τα ελληνικά σύνορα σε «Αυτοκινητόδρομο Φιλίας».

«Η σημερινή απόφαση είναι ένα θετικό βήμα για την αντιστροφή των όσων έγιναν την τελευταία δεκαετία και επιβάρυναν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Είναι μια σημαντική εξέλιξη προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης του αλυτρωτισμού και ευελπιστούμε ότι θα σημάνει το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου στις σχέσεις των δύο χωρών και λαών μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

 

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment