Στις 12 Δεκεμβρίου οι πρόωρες εκλογές στη Βρετανία, μετά το «πράσινο φως» του κοινοβουλίου

Με ψήφους 438 υπέρ η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε τη διεξαγωγή εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου, όπως ζητούσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ενώ μόλις 20 βουλευτές καταψήφισαν την πρόταση μετά από μια  επεισοδιακή συνεδρίαση.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς έγκριση στη Βουλή των Λόρδων. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πρόκειται για τις πρώτες «χριστουγεννιάτικες» εκλογές στη Βρετανία εδώ και σχεδόν έναν αιώνα οι οποίες  αναμένεται ότι θα είναι απρόβλεπτες,

Σημειώνεται πως παρά τη συμφωνία των Εργατικών, ο Τζέρεμι Κόρμπιν επιχείρησε να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών από 12 σε 9 Δεκεμβρίου, χωρίς ωστόσο να γίνει δεκτή η σχετική τροπολογία. Οι λόγοι που επικαλεστηκε  τιν πιθανή αναχώρηση των φοιτητών λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων και το γεγονός ότι στη Σκωτί το Δεκέμβριο νυχτώνει νωρίς.

Με τον αέρα της πρωτιάς που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις , ο Μπόρις Τζόνσον ελπίζει ότι θα κερδίσει τις εκλογές, με σκοπό να περάσει την πρότασή του για το Brexit.

Από την πλευρά τους, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας ελπίζουν σε μια ευκαιρία για να αποτρέψουν το Brexit και να ενισχύσουν τις δικές τους πολιτικές θέσεις, σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή για τη χώρα.

Σύμφωνα, όμως, με το BBC, κανένα από τα κόμματα δεν είναι σε θέση να γνωρίζει με σιγουριά τι θα γίνει στη συνέχεια.

Από την πλευρά του ο ηγέτης των Εργατικών Κόρμπιν  δήλωσε πεπεισμένος πως το κόμμα του θα κερδίσει τις εκλογές. Νωρίτερα, είχε διαμηνύσει ότι από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε νέα παράταση για την ημερομηνία του Brexit έως τις 31 Ιανουαρίου, καλύφθηκε η απαίτηση τους για άτακτη υποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση.

Τις εξελίξεις «χαιρέτισε» ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, που ευχήθηκε να είναι η τελευταία φορά που ανακοινώνεται παράταση για το Brexit και αποχαιρέτησε τους Βρετανούς. Υπενθυμίζεται πως λίγες ώρες νωρίτερα, γνωστοποιούσε μέσω του λογαριασμού του στο twitter, ότι οι Βρυξέλλες αποφάσισαν να δώσουν στη Βρετανία μια ακόμα παράταση για το Brexit. «Οι 27 (κράτη – μέλη της ΕΕ) συμφώνησαν να δεχθούν το αίτημα της Βρετανίας για μια ευέλικτη αναβολή του Brexit ως τις 31 Ιανουαρίου 2020»

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment