Βόλος: Νέο πλοίο με σκουπίδια στο λιμάνι της ΑΓΕΤ- Κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών

Νέο ΠΛΟΙΟ από την ΙΤΑΛΙΑ που μετέφερε σκουπίδια  προς καύση στο εργοστάσιο έφτασε στο λιμάνι της ΑΓΕΤ-Lafarge  στο Βόλο.

Στην είσοδο του λιμανιού συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών για να διαμαρτυρηθούν για την έλευση πλοίου  Τα μέλη της Επιτροπής προχώρησαν και σε αποκλεισμό του δρόμου αναρτώντας πανό.

«Κάναμε την κινητοποίηση για να δούμε, αν τηρείται η νομοθεσία σε ό,τι αφορά τη διαδικασία εκφόρτωσης πράγμα που στο παρελθόν το παραβίαζαν συστηματικά με την εναπόθεση τοξικών αποβλήτων δίπλα στο κύμα. Ήρθαμε εδώ και θα ερχόμαστε να διαμαρτυρόμαστε συνεχώς μέχρι να σταματήσει το περιβαλλοντικό έγκλημα» ανέφερε σε δηλώσεις του το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Στέλιος Λημνιός.

Σημείωσε πως το πλοίο με 5.000 τόνους φορτίο ήρθε από χθες στο λιμάνι της ΑΓΕΤ, και το φορτίο περιλαμβάνει μπάλες δεμένες από σκουπίδια που είναι κυρίως πλαστικό.«Αυτό που είδαμε είναι πως δεν γίνεται εναπόθεση, ενώ για το περιεχόμενο του φορτίου θα πρέπει να έρθει κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας και να λάβει δείγματα. Πλοία όμως έρχονται συνεχώς από διάφορα μέρη και ξεφορτώνουν» πρόσθεσε.

Η Επιτροπή Αγώνα  Πολιτών Βόλου σε ανακοίνωση της τονίζει:

Η εταιρεία ακολουθώντας αυτή τη φορά τις νόμιμες διαδικασίες εκφόρτωσης δεν μας έδωσε την αφορμή για κάποιου είδους παρέμβαση. Όμως, η ουσία είναι αλλού και δεν αλλάζει με το να μεταφερθούν τα δεμάτια με κλαρκ αντί για ανοιχτά φορτηγά και όχι σε παράνομες αποθήκες. Η ουσία του προβλήματος βρίσκεται στο γεγονός ότι το φορτίο που ξεφορτώνεται αυτή τη στιγμή πρόκειται να καεί στους απαρχαιωμένους κλιβάνους της τσιμεντοβιομηχανίας και να σκορπίσει στον αέρα, το νερό και το έδαφος τοξικές ουσίες, όπως διοξίνες, φουράνια, υδράργυρο, αρσενικό, κάδμιο, μόλυβδο και μια σειρά άλλων. Οι πολίτες δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό.

Ας συσπειρωθούμε σε έναν κοινό αγώνα για να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα! Να σταματήσει η καύση απορριμματογενών καυσίμων από την ΑΓΕΤ ή από οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία!

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από μερικούς μήνες, κάτοικοι της περιοχής σταμάτησαν φορτηγό που μετέφερε σκουπίδια – καύσιμα για την ΑΓΕΤ, αναγκάζοντας την Περιφέρεια να πάρει δείγμα του φορτίου για έλεγχο. Από τον έλεγχο αυτό προέκυψε ότι τα εισαγόμενα καύσιμα της ΑΓΕΤ αποτελούνται κατά 75 – 80% από πλαστικό που η καύση του έχει  επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία των κατοίκων! 

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment