«Βόμβα» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τον Βόλο – 80% πάνω από τα όρια η ρύπανση

80% πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια βρίσκονται τα μικροσωματίδια στην πόλη του Βόλου, σύμφωνα με τον πρόεδρο Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος παρουσίασε αντίστοιχες μετρήσεις για τις θεσσαλικές πόλεις.

Τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναφέρουν ότι ο Βόλος βρίσκεται «στο κόκκινο» αναφορικά με τα αιωρούμενα μικροσωματίδια PM2,5 κατά 80% πάνω από τα όρια ασφάλειας. Ψηλά στην επικινδυνότητα και η Λάρισα με τις υπερβάσεις να φτάνουν στο 40%

Παιδιά, έγκυες και ηλικιωμένοι βρίσκονται στο στόχαστρο των ανθρωπογενών παρεμβάσεων.

Τα στοιχεία αφορούν στον οικιστικό ιστό του Βόλου, αλλά και της Λάρισας και προκύπτουν από τη λειτουργία βιομηχανιών, από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων και τις κεντρικές θερμάνσεις. Ο κίνδυνος για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, σύμφωνα με τον κ. Κουρέτα είναι ιδιαίτερα υψηλός, καθώς τα αυξημένα ποσοστά ρύπανσης είναι υπεύθυνα για καρκίνους και καρδιαγγειακά νοσήματα.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου έχει ξεκινήσει δυναμικές κινητοποιήσεις κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ που σύμφωνα με  επιστημονικές μελέτες  συντελούν σε μεγάλο βαθμό στην ατμοσφαιρική ρύπανση σε μια επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή.

https://www.thenewspaper.gr/

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment