Δεκτή η απαίτηση των επενδυτών για τους ουρανοξύστες στο Ελληνικό

Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος βάσει του οποίου θα πολεοδομηθεί το Ελληνικό.

Οι έξι ουρανοξύστες θα έχουν ύψος 200 μέτρων έκαστος, παρά το ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) έχει τονίσει πως κανένα από τα κτίρια που θα κατασκευαστούν δεν πρέπει να υπερβαίνει το ύψος των 156 μέτρων του λόφου της Ακρόπολης. Η Λυδία Κονιόρδου είχε συμφωνήσει αρχικά με τους αρχαιολόγους, αλλά τελικά επικράτησε η θέση των επενδυτών.

Υπέρ της θέσης των αρχαιολόγων είχε ταχθεί αρχικά και η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, υποστηρίζοντας ότι δεν θα έκανε ποτέ κάτι που θα υπέσκαπτε τη μεγάλη προσφορά τους και την κληρονομιά που υπηρετεί σε όλη της τη ζωή με το έργο της.

Ωστόσο, επικράτησε το αρχικό πλάνο του επενδυτικού σχήματος με επικεφαλής τη Lamda Development. Το Προεδρικό Διάταγμα που περιγράφει τί ακριβώς θα γίνει και πού, μαζί με τους όρους δόμησης και χρήση γης πρόκειται  να πάρει υπογραφές από τους εμπλεκόμενους υπουργούς Γιώργο Σταθάκη, Κατερίνα Παπανάτσιου, Σωκράτη Φάμελλο και Λυδία Κονιόρδου, και το αργότερο ως τις 28 Δεκεμβρίου θα έχει κατατεθεί προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αλέξης Τσίπρας: Κερδίσαμε το πρώτο μεγάλο στοίχημα αποτελεσματικότητας

«Σήμερα κερδίσαμε ένα πρώτο μεγάλο στοίχημα ταχύτητας και αποτελεσματικότητας», τόνισε με ανάρτησή του στο Τwitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για το Ελληνικό από τους αρμόδιους υπουργούς. Το ΠΔ «οδηγείται στο ΣτΕ εντός του 2017, όπως ακριβώς προέβλεπε το αρχικό μας πλάνο», υπογράμμισε στην ίδια ανάρτηση ο κ. Τσίπρας.

Σε δεύτερη ανάρτησή του στο twittwr, ο πρωθυπουργός υποστήριξε: «Ξεπεράσαμε δύσκολα εμπόδια και προχωράμε». Δεσμεύτηκε δε ότι «μέχρι το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν τα έργα και έως το τέλος του 2018 θα βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη»  «Μια εμβληματική επένδυση ξεκινάει και δε θα μείνει μόνη»σημείωσε. 

https://www.thepressproject.gr

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment