Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Οίτης στην Υπάτη

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο το πρωί και ξεκίνησε να λειτουργεί, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Οίτης. Ένα σύγχρονο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης για την Οίτη που θα λειτουργεί σε μια από τις αίθουσες του παλιού νηπιαγωγείου της Υπάτης που παραχώρησε ο Δήμος Λαμιέων. Σκοπός του Κέντρου είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής σχετικά με το φυσικό περιβάλλον της Οίτης.

Παρευρέθηκαν όλοι οι τοπικοί φορείς του μαζί με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Υπουργός Περιβάλλοντος της Κύπρου κ. Κων/νο Καδή και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης κ. Νίκο Πέτρου.

Η τελετή εγκαινίων συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Λαμιέων, την  Τοπική Κοινότητα Υπάτης και την  Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας του δικτύου NATURA 2000 (21 Μαΐου) και της ημέρας Βιοποικιλότητας (22 Μαΐου) .

Μετά το τέλος των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Οίτη και ξενάγηση στην περιοχή υλοποίησης του έργου LIFE11 NAT/GR/1014 “ForOpenForests”.

thumbnail_Κέντρο-Περιβαλλοντικής-Ενημέρωσης-Οίτης

Written by

altpressfthiotida.com ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment